Puputin kotitila Eurassa

Puputin kotitila Eurassa

Puhtaan kotimaisen ruoan tuottaminen on tärkeää Puputin kotitilalle.

 

Puputin kotitila Euran avarassa maisemassa on alun perin pieni siirtolaistila. "Pappani tuli tänne Euraan isännäksi sodan jälkeen," kertoo tilan nykyinen isäntä Heikki Puputti. "Minun isäni keskittyi alussa pääasiassa sikojen kasvatukseen ja avomaavihannesten viljelyyn. Kariniemen kananpoikien kasvatuksen hän aloitti 1990."
Puputin tilalla kananpoikien kasvatusta ovat jatkaneet vuodesta 2011 Heikki ja hänen vaimonsa Pauliina. Kuuden vuosikymmenen aikana tila on kasvanut pienestä siirtolaistilasta nykyaikaiseksi maatilaksi, jossa harjoitetaan myös muuta yritystoimintaa. 

 

 

”Olemme omavaraisia kananpoikien ravinnoksi käytettävän vehnän suhteen ja jonkin verran myymme sitä myös muille tiloille. Kiireisimpinä aikoina työllistämmekin kaksi perheen ulkopuolista työntekijää. Vehnän lisäksi viljelemme mallasohraa, ruista, öljykasveja ja kuminaa”, kertoo Heikki Puputti.

Puputin kotitilalla kuten muillakin Kariniemen kotitiloilla kasvatetaan nykyisin entistä pienempiä kananpoikia. ”Nyt linnut ovat koko kasvuaikansa entistä liikkuvaisempia, ja minun on helppo seurata niiden terveyttä ja hyvinvointia”, Heikki Puputti sanoo.
Kaikkien Kariniemen kotitilojen tapaan Puputin kotitilallakin kananpojat elävät lämmitettävissä ja ilmastoiduissa kanalarakennuksissa. Ne kasvavat vapaina lattialla ja kuopsuttelevat puhtaalla turvepehkulla. Hyvinvoivia kananpoikia ei tarvitse lääkitä, ne eivät saa antibiootteja eivätkä muitakaan lääkkeitä.

 Kananpoikien hyvinvointia ja kanalan olosuhteita tarkkaillaan kiertämällä kanalassa säännöllisesti. Laitteiden toimintaa valvotaan 24 tuntia vuorokaudessa.

”Meille on tärkeintä tuottaa kotimaista puhdasta ruokaa."

Maatalouden lisäksi Heikki tuo maahan maansiirto- ja maatalouskoneita ja Pauliina on ammattivalokuvaaja. Tilan neljäs polvikin kasvaa jo kovaa vauhtia työhön mukaan.