Ruokavinkit koko pääsiäiseen

Ruokavinkit koko pääsiäiseen

Mietityttääkö pääsiäistarjoilu? Tässä olisi nippu erilaisia reseptejä sekä juhlavaan että rennompaan pääsiäisen viettoon.

Pääsiäinen on kevään ihanimpia juhlia notkuvine ruokapöytineen, mutta saattaa aiheuttaa päänvaivaa kokkaajalle. Mitä sitä tänä vuonna laittaisi? Kokosimme kanaisia ehdotuksia, joilla kruunaat yhdessäolon koko pääsiäisen ajan.

Valkosipulikanaa ja parmesaanilla maustettua perunamuusia.

Tämä on täydellinen ruoka valkosipulin ystäville. Paistileikkeiden hautuessa ehtii hyvin pyöräyttämään perunamuusin, joka viimeistellään täyteläisellä parmesaanilla. Lautasen tyhjäksi kaapimiseen kannattaa varata hyvää vaaleaa leipää.

Paistettua kananpojan rintaa, fenkolia ja sitruuna-voikastiketta

Täydellinen ruoka pääsiäisen pyhiin. Fenkoli ja sitruuna ovat nappiyhdistelmä tomaatilla ja basilikalla maustetulle kananpojan rintafileelle. Reseptissä on uusi mainio tapa kypsentää kananpojan rintafileet, jolla saat takuuvarmasti onnistuneen lopputuloksen.

Suolakuoressa paistettua kokonaista kananpoikaa ja parmesaanipolentaa

Suolakuoressa kypsentäminen on oivallinen tapa saada kokonainen kananpoika pysymään mehukkaana. Suolakuoren tehtävä on pitää kanasta paiston aikana haihtuva höyry ”pakkauksen” sisällä, jolloin lopputulos on jotain aivan ihanaa. Kokeile rohkeasti!

Kananpoika confit ja maalaissalaattia

Ranskalaista lohturuokaa. Hienosta nimestään huolimatta kananpoika-confit on helppo valmistaa, joskaan ei kovin nopea. Esivalmistelut kannattaakin aloittaa jo edellisenä päivänä. Aikaahan pääsiäisenä riittää.

Pesto-kanapiirakka

Kun tekee mieli kanapiirakkaa, ei muu kelpaa. Tähän vaivaan auttaa tietenkin pesto-kanapiirakka, jossa maistuu pestolla maustetun Kariniemen kananpojan lisäksi kesäkurpitsa sekä emmentaali- ja sinihomejuusto.