Sokkotestin voittaja: Kariniemen kananpoika!

Sokkotestin voittaja: Kariniemen kananpoika!

Maistuvatko kaikki broilerit samalta? Sitä lähti Alma Median toimitus yhdessä Pirkanmaan Marttojen kanssa selvittämään.

Pirkanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Marja Kuuteri-Kallio paistoi kolmen eri tuottajan maustamattomia broilerin rintafileitä. Hänen tärkeä tehtävänsä oli huolehtia siitä, että fileiden ainoa erottava tekijä olisi niiden alkuperäinen maku ei mikään valmistukseen liittyvä tekijä.

Opettaja Kristiina Nikkanen ja kaksi koululaista, Mikko Mäkinen ja Tuuli Marenk saivat rintafileet yksitellen eteensä. He eivät siis tienneetkenen valmistajanbroileri on kyseessä. He eivät myöskään kuulleet toistensa kommentteja.

Ensimmäisenä maisteluvuorossa oli Huttulan Kukon Naapurin Maalaiskana. Kaikki totesivat sen maistuvan tavalliselta, kanamaiselta. Sitten siirryttiin L’Uomu Nokan Rottinkirintaan, joka jakoi mielipiteitä. Mikon mielestä se oil Naapurin Maalaiskanaa maukkaampaa, mutta Tuuli tuomitsi sen kuivemmaksi.

Lopulta päästiin Kariniemen Kananpojan rintafileeseen, joka todella kirvoitti testaajien kielenkannat. Kristiina ja Mikko totesivat heti tässä olevan parhaimman makuinen kanafilee. Tuuli kuvaili kananpoikaa monisanaisesti muun muassa pehmeäksi ja suussasulavaksi, ja vertasi sitä jopa kananmakuiseen kermavaahtoon.

Maistelijat pisteyttivät kokemuksensa ja lopputulos ei paljoa selkeämpi olisi voinut olla:

 

Nyt se on todistettu. Kariniemen kananpoika on parasta!

Kirjoitus testituloksista ilmestyi Satakunnan Kansassa ja Aamulehdessä 12. lokakuuta 2014. Maistelutilaisuus on tallennettu myös videolle, jonka voi katsoa tästä.