Suomen parhaat suikalekokit ovat tässä!

Suomen parhaat suikalekokit ovat tässä!

Kariniemen etsi Suomen parasta suikalekokkia, ja innokkaat kotikokit vastasivat kutsuun jopa 161:llä makoisalla reseptillä. Tässä ovat Kanaraadit suosikit, maukkaista maistuvimmat reseptit, taitureista taitavimmat tekijät.

Anne Kiuru: Ruokaisa kanasalaatti

Reseptinikkari Anne sai idean halutessaan valmistaa hieman erilaisen salaatin ystävilleen tarjottavaksi. Yrttisten kanapojan suikaleiden lisäksi täyttävyyttä tuovat keitetyt voipavut ja munakoiso. Resepti on Annen suosikkeja, koska se on täyteläinen makupari valkoviinin kanssa.

Anne Pulliainen: Nokkos-kanamunakas

Annen ajatus lähti kanojen ja munien yhteydestä. Yrttinen makumaailma syntyy terveellisestä nokkosmuhennoksesta, ruohosipulisilpusta ja yrteillä pintamaustetuista kananpojan fileesuikaleista. Kippari-Kallekin vaihtaisi pinaatin tähän!

Anne Soikkeli: Syksyistä kanaa kera pekonin ja kauden sienien

Anne on intohimoinen kokkaaja ja kaiken uuden kokeilija. Idea syntyi sienimetsässä, metsän antien äärellä. Jännittävä kana-pekoni-sieniyhdistelmä viimeistellään kolmen juuston kermalla ja tarjoillaan pastan tai riisin kanssa.

Antti Rantakari: Kitaramiehen kanacurry

Antti rakastaa rokkia ja intialaistaruokaa. Reseptillään hän haluaa rohkaista kaikkia kokeilemaan helppoa kanasuikalecurrya makkaran ja ranskalaisten sijaan. Kolmivaiheisia ohjeita noudattaen syntyy mehevä mausteseos, currytahna ja lopulta itse suussasulava kanacurry.

Heli Junttila: Broilerifilonyytit hunajaisella salaattipedillä

Kotikokki Heli sai idean osallistumiselta työystävältään. Nopeasti syntyi suunnitelma alku- tai miksei vaikka iltapalasta. Filonyyttien sisälle tulee kananpojan lisäksi muun muassa purjoa ja vuohentuorejuustoa. Nyytit tarjoillaan vuonankaalin ja hunajavinegretin kanssa.

Heli-Hannele Pehkonen: Lähi-idän hunajainen appelsiini-aprikoosi kana kahdelle kera couscousin

Kana on intohimoisen ruoan harrastajan ja tuoreen ruokabloggaajan Heli-Hanneleen herkkua. Tähän kilpailuun hän halusi tehdä ihan älyttömän herkullisen ja aisteja vetreyttävän arkiruoan, jonka voisi rakastettunsa kanssa nauttia työpäivän päätteeksi. Tyylikäs annos esiintyy tämän blogin kuvassa.

Piia Lepistö: Syksyinen kanakeitto

Sodankyläläinen Piia tekee paljon ruokaa porosta, mutta lähti nyt kokeilemaan vaihteeksi kananpojan fileesuikaleita. Keitosta tuli niin hyvää, että se tulee päätymään useamminkin perheen päivällispöytään. Kananpojan ja kasvisten lisäksi makua antaa chili-tuorejuusto.

Rune Österberg: I don’t need scissors said Pete

Rune kuvailee itseään luovaksi ja ennakkoluulottomaksi kotikokkikokeiljaksi, joka tekee myös erinomaista tavallista sapuskaa. Idea reseptiin syntyi liian lennokkaasta mielikuvituksesta. Oleellisina makuina kananpojan lisäksi annoksessa ovat tuore ananas, Koskenlaskija-juusto ja Texas Pete -kastike, josta ruoka on nimensäkin saanut.

Tuuli Lindgren: Helppo intialainen voi-kana bastatiriisillä ja raita-kastikkeella

Intialisissa ravintoloissa Butter Chickeniin ihastunut Tuuli päätti opetella tekemään ruokalajin itse. Useampien kokeilujen myötä hän päätyi tähän helppoon tapaan loihtia lempeä, mutta maukas voikana-annos kotikeittiössä. Kananpojan fileesuikaleet marinoidaan, paistetaan voikastikkeen kera ja tarjoillaan lopuksi raidan ja riisin kanssa.

Vivikka Monto: Thaimaalainen broileripiirakka

Vivikka kehitti kilpailureseptin päättäessään soveltaa pataruokaa piirakaksi. Tavoitteena oli piiras, joka on tuhtia syötävää, mutta kuitenkin raikkaan makuinen. Vivikka rakastaa itämaisia makuja, ja tästä reseptistä thaimaalaisen tekee erityisesti kalakastike.

Huippukokin valmennukseen pääsevät suikaletaiturit Anne Pulliainen, Antti Rantakari, Heli-Hannele Pehkonen, Rune Österberg ja Vivikka Monto. Wokpannuilla palkitaan lisäksi myös Anne Kiuru, Anne Soikkeli, Heli Junttila, Piia Lepistö ja Tuuli Lindgren. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Lisäksi Kanaraati huomioi 11-vuotiaan Santeri Alhon reseptin Santun kanapasta. Myös Santeri pääsee Risto Mikkolan valmennukseen. Reseptissä kananpoika paistetaan kerman, persikoiden ja juuston kanssa. Santerin suosikki pastavalinnaksi on tagliatelle.

Lue Kanaraadin kommentteja kilpailun sadosta täältä.

Kanaraadin jäseniin voi tutustua tarkemmin täällä.