Teron kanakeittiöstä blogi alkaa

Teron kanakeittiöstä blogi alkaa

Kanaruoista kiinnostunut tuotekehityskokki Tero Honkaniemi jakaa blogissaan ”Teron kanakeittiöstä” vinkkejä monipuoliseen kananpojan valmistamiseen ja hyödyntämiseen. Teron tavoitteena on kehittää meistä kaikista ennakkoluulottomia kanakokkaajia.

Kananpojan liha on aina kiehtonut Teroa raaka-aineena. ”Se on monipuolista. Siinä on mieto ja muunneltavissa oleva maku. Mieluisin osa kananpojasta on reisi, sillä sen liha on maukkainta ja mehukkainta. Reisien ja koipien kypsentäminen on helppoa, sillä silloin liha saa mennä rauhassa ylikypsäksi, toisin kuin helposti kuivuvassa rintafileessä.”

Kanakokkimme Tero arvostaa myös muita kananpojan ominaisuuksia. ”Olen herkuttelija, mutta iän karttuessa myös ruoan ravintosisältö ja terveysvaikutukset ovat alkaneet kiinnostaa. Kana on vähärasvaista ja proteiinin lähteenä Kariniemen kananpoika on ihan tykki!”

Restonomiksi valmistuneella Terolla on 15 vuoden kokemus kokin työstä helsinkiläisissä ravintoloissa. Nykyisessä ammatissaan tuotekehityskokkina Tero on toiminut nyt neljä vuotta. Hänen päivänsä kuluvat makuja maistellen ja reseptejä kehittäen.

Tervetuloa Teron kanakeittiöön!