Aasialainen kanakastike

Aasialainen kanakastike

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Ota kananpojan fileesuikaleet huoneenlämpöön, avaa paketti ja erottele fileepaloja hiukan toisistaan haarukalla. Jätä sivuun odottamaan.
  • Huuhtele riisiä kylmän veden alla kunnes vesi on kirkasta ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
  • Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja pilko parin sentin paloiksi. Jos käytät sokeriherneitä leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi kuin paprika. Pakasteherneet voit käyttää jäisinä. Halkaise chilipaprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.
  • Avaa kookosmaitotölkki, tyhjennä se kulhoon ja vatkaa kookosmaito tasaiseksi. (Usein puolet purkista on tiivistä kookosmassa ja puolet ohutta kookosvettä.)
  • Sekoita kookosmaitoon vispilän avulla maapähkinävoi. Jätä seos odottamaan.
  • Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla kuumaksi ja lisää pannulle kanasuikaleet. Anna suikaleiden paistua hämmentämättä kaksi minuuttia ja käännä ne sitten. Paista jälleen muutama minuutti.
  • Lisää kanasuikaleiden joukkoon pilkottu paprika ja herneet. Lisää chilipaprikasilppu. Voit tässä vaiheessa laittaa vain puolet chilistä, jos et ole varma sen tulisuudesta ja lisätä sitä tarvittaessa lopuksi valmiiseen ruokaan.
  • Paista seosta neljä-viisi minuuttia ja kaada joukkoon kookosmaito-maapähkinävoiseos. Lisää hunaja, sekoita huolellisesti ja kuumenna niin että seos kiehuu. Ota pannu pois liedeltä ja varmista, että kana on kypsää. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Kokeile reseptejä