Aasialainen kanakastike
Maistuisiko kulhollinen Aasian makuja? Ihanan aasialaisen kanakastikkeen voit tarjoilla kulhoissa tai suoraan salaatinlehdeltä riisin kanssa. Kannattaa laittaa kerralla isompikin annos, sillä tämä broileriruoka sopii hyvin myös lämmitettäväksi seuraavana päivänä. Huomaa muuten, että ruokaan ei tarvitse lisätä lainkaan suolaa.
Tämä Hanna Sumarin resepti syntyi yhteistyöstä Maku-lehden kanssa.
2-3 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 punainen suippopaprika
50 g sokeriherneitä tai 1 dl pakasteherneitä
1 chilipaprika
½ prk kookosmaitoa
2 rkl maapähkinävoita (pidän enemmän karkeasta, mutta myös sileä käy)
1rkl hunajaa
2 dl basmatiriisiä
Resepti
- Ota kananpojan fileesuikaleet huoneenlämpöön, avaa paketti ja erottele fileepaloja hiukan toisistaan haarukalla. Jätä sivuun odottamaan.
- Huuhtele riisiä kylmän veden alla kunnes vesi on kirkasta ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
- Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja pilko parin sentin paloiksi. Jos käytät sokeriherneitä leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi kuin paprika. Pakasteherneet voit käyttää jäisinä. Halkaise chilipaprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.
- Avaa kookosmaitotölkki, tyhjennä se kulhoon ja vatkaa kookosmaito tasaiseksi. (Usein puolet purkista on tiivistä kookosmassa ja puolet ohutta kookosvettä.)
- Ota puolet kookosmaidosta erikseen kulhoon ja sekoita siihen vispilän avulla maapähkinävoi. Jätä seos odottamaan.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla kuumaksi ja lisää pannulle kanasuikaleet. Anna suikaleiden paistua hämmentämättä kaksi minuuttia ja käännä ne sitten. Paista jälleen muutama minuutti. Lisää kanasuikaleiden joukkoon pilkottu paprika ja herneet. Lisää chilipaprikasilppu. Voit tässä vaiheessa laittaa vain puolet chilistä, jos et ole varma sen tulisuudesta ja lisätä sitä tarvittaessa lopuksi valmiiseen ruokaan. Paista seosta neljä-viisi minuuttia ja kaada joukkoon kookosmaito-maapähkinävoiseos. Lisää hunaja, sekoita huolellisesti ja kuumenna niin että seos kiehuu. Ota pannu pois liedeltä ja varmista, että kana on kypsää. Tarjoa basmatiriisin kanssa.
Onnenhetkiä ruokapöytään!
Vinkki: Kulhon sijaan ruoan voi tarjoilla myös salaatinlehdiltä sormiruokana. Cosmopolitan-salaatti sopii siihen hyvin jämäköiden lehtiensä ansiosta.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia