Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Aasialainen kanaliemi

Aasialainen kanaliemi

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Turhaa kanapalaa ei ole! Pilkottuasi kokonaisen kananpojan saat ylijääneistä osista maukkaan kanaliemen. Helpon ohjeen kananpojan paloitteluun tarjoaa #kananiksi: Näin paloittelet kananpojan.

45 min

4-6 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

Kanan ranka ja muita ylijääneitä osia
2 kevätsipulin vartta tai salottisipulia isoiksi paloiksi pilkottuna
1 porkkana reiluina paloina
4 valkosipulinkynttä
1 pala tuoretta inkivääriä (n. 5 cm)


Resepti

Lisää pataan ensimmäiseksi kanan nahka. Aseta pataan sitten porkkanat ja sipulit ja kuullota ne nahasta irronneesta rasvassa. Kun porkkanat ja sipulit ovat valmiita, lisää pataan saksilla pilkottu kanan ranka. 

Lisää pataan 2 dl vettä sekä inkivääri kuorittuna ja pilkottuna. Keitä lientä 30-45 minuuttia, kunnes jäljellä on noin litra nestettä. Viimeiseksi siivilöi liemi tiheällä siivilällä kulhoon. Siivilöi lopuksi liemi tiheällä siivilällä kulhoon.

Vinkki: Voit muunnella liemen makua lisäämällä suolaa, yrttejä, makeutta ja happamuutta. Jos et halua käyttää lientä heti, voit varastoida sitä esimerkiksi jääpalapusseihin pakastettuna.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton