Aasialainen värikäs kanapyörykkäkeitto

Aasialainen värikäs kanapyörykkäkeitto

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Aasialainen värikäs broilerikeitto piristää harmaina talvipäivinä. Makoisat kanalihapullat tekevät kanasopasta lapsillekin houkuttelevan.

20 min

3-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g


Pyörykät:

1 pkt Kariniemen Kananpojan Jauheliha maustamaton 400 g
1 valkosipulin kynsi
1 kananmuna
2 rkl korianteria hienonnettuna
1 tl suolaa 

Nuudeliliemi:
2 tl chiliä hienonnettuna
2 tl inkivääriä raastettuna
1 kpl sitruunaruoho paloiteltuna
1 sipuli suikaloituna
1 porkkana suikaloituna
tilkka öljyä
200 g sokerihernettä suikaloituna
7 dl kanalientä
2 dl kookosmaitoa
1 lime
2 rkl soijakastike
150 g muna- tai riisinuudeleita


Resepti

Tee ensin pyörykkätaikina. Murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna korianteri. Sekoita kaikki pyörykkätaikinan ainekset hyvin keskenään. Nosta taikina kylmään maustumaan.

Valmista seuraavaksi liemi. Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkana. Suikaloi sokeriherneet. Lämmitä öljy kattilassa ja lisää mukaan chili, inkivääri, sitruunaruoho sekä porkkana- ja sipulisuikaleet. Anna seoksen kuullottua hetki. Lisää kanaliemi ja anna sen kiehahtaa. Pistä kattilaan nuudelit, sokeriherneet ja kookosmaito sekä limen mehu ja soijakastike. Kuumenna seos kiehuvaksi.

Tee käsin tai lusikalla jauhelihataikinasta pieniä pyöryköitä ja pudota ne hiljaa poreilevaan keittoon. Älä keitä lientä liian kovaa, jotta pyörykät eivät hajoa. Hauduta keittoa noin viisi minuuttia ja tarjoile lämpimänä.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen