Appelsiininen currykana ja sitrusdippiä

Appelsiininen currykana ja sitrusdippiä

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Käytä mielikuvitustasi maustamattoman broilerin kanssa ja sekoita marinadiin lempimausteitasi. Tässä ohjeessa kana on maustettu aasialaiseen tapaan currylla ja raikkaalla appelsiinilla.

70 min

3-4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen kokonainen kananpoika

Marinadi:
puolikkaan appelsiinin puristettu mehu
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä murskana
2 tl currya jauheena
1 tl suolaa tai maun mukaan voi laittaa enemmänkin

Dippi:
2 dl rasvaista jogurttia
yhden appelsiinin puristettu mehu
yhden sitruunan puristettu mehu
1 tl suolaa


Resepti

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista broileri pakkauksestaan ja laita se pussiin tai suureen kulhoon. Kaada päälle marinadi ja levitä se kauttaaltaan broilerin pintaan.

Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita se reunalliselle uunipannulle tai foliosta taitellun kaistaleen päälle. Älä kaada marinadia pois vaan valele sillä broileria paiston aikana, jolloin saat kanan pintaan kauniin ruskean värin.

Kypsennä marinoitua kanaa 170-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jos haluat varmistua broilerin kypsyydestä, paina lihaa puutikulla tai haarukalla. Jos reiästä valuva neste on kirkasta, on broileri kypsää.

Valmista seuraavaksi helppo ja maistuva dippi. Sekoita appelsiinista ja sitruunasta puristetut mehut keskenään ja hämmennä joukkoon suolaa.

Tarjoa kanan ja dipin lisäksi tuoksuvaa jasmiiniriisiä. Koristele annos appelsiiniviipaleella tai -lohkolla.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen