Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Brittiläinen kanapiiras Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Brittiläinen kanapiiras

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Saarivaltakunnan kulinaariset saavutukset ovat huomattavasti suuremmat kuin yleisesti tiedetään. Britit tuottavat loistavia juustoja ja siidereitä, ja onhan Lontoo edelleen yksi maailman tärkeimmistä ravintolakaupungeista. Ja sitten ne piiraat, joita mainittu kansakunta rakastaa yli kaiken. Taikinakuoriset “retroruuat” ovat Britanniassa taas arvossaan – ja syystäkin. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

45 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Rintafilee maustamaton n. 550 g

pala voita
nippu kevätsipuleita
150 g pieniä herkkusieniä
1,5 rkl jauhoja, ja toinen mokoma jauhotukseen
2 tl Dijonin sinappia
1,5 rkl ranskankermaa
3 dl kanalientä
muutama oksa tuoretta timjamia
kolmannes muskotista raastettavaksi
1 levy valmiiksi kaulittua lehtitaikinaa 

Ranskalaiset herneet
2 pientä sydänsalaattia
pala voita
1 dl kanalientä
muutama oksa tuoretta minttua
200 g pakasteherneitä
1 iso porkkana
puolikas sitruuna


Resepti

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leikkaa kananpojan rintafileet sentin suikaleiksi. Laita oliiviöljy ja pala voita laakeaan pannuun. Lisää broilerisuikaleet ja paista kolme minuuttia. Trimmaa kevätsipulit ja pese sienet. Viipaloi sipulit ja sienet. Lisää sienet ja sipulit pannulle yhdessä jauhojen kanssa ja sekoita. Lisää sinappi, ranskankerma, kanaliemi ja sekoita hyvin. Revi timjaminlehdet irti oksista ja heitä joukkoon. Raasta sekaan vähän muskottia. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä muhimaan hetkeksi.

Jauhota työtaso ja levitä sille lehtitaikinalevy. Kauli 30 x 25 sentin kokoiseksi levyksi. Vedä taikinaan varovaiset ristiviillot. Ota täyte pois liedeltä ja kaada sopivan kokoiseen uuninkestävään astiaan. Peitä täyte taikinalevyllä. Taittele ylimääräiset reunat piirakan sivuille. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä. Voitele kananmunalla ja paista uunin ylätasolla 30 minuuttia tai kunnes pintaon kullankeltainen.

Tee odotellessa hernelisuke. Laita pannu takaisin liedelle kovalle lämmölle. Lisää voi ja kanaliemi ja mausta mintulla. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää herneet ja viipaloidut salaatinlehdet. Tiristä joukkoon sitruunamehu ja loraus vettä. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita ja laita kansi päälle. Tarjoa piiras keitettyjen porkkanoiden kera.

Vinkki:
Halutessasi voit käyttää rintafileen sijaan valmiita suikaleita.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.