Buffalo kanapullat
Mikäli tykkäät klassisista buffalo kanansiivistä, tulet myös rakastumaan näihin helppoihin buffalo kanapyöryköihin. Tämä resepti on myös mainio siksi, että et tarvitse leikkuulautaa lainkaan.
2-4 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g
1 kananmuna
1/2 dl pankojauhoja
1 dl raastettua parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua valkosipulia
1 tl sipulijauhoa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Kastike:
½ dl Buffalo wing -kastiketta
1 dl kuohukermaa
3 rkl voita
1 rkl sokeria
Dippikastike:
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1 tl Tabascoa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
½ tl kuivattua oreganoa
1 tl sitruunamehua
½ tl rouhittua mustapippuria
2 rkl ketsuppia
Resepti
Sekoita kaikki dippikastikkeen ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Laita kaikki pyöryköiden ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti massaksi. Pyörittele palloiksi ja paista pannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi. Voit vaihtoehtoisesti paistaa pullat 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kauniin värisiä ja kypsiä.
Laita siipikastike ja kerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon kylmä voi.
Pyörittele kanapullat kastikkeessa ja tarjoa dippikastikkeen sekä dippivihannesten tai vaikkapa lohkoperunoiden kanssa.
-
Laktoositon