Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Cacciatore – metsämiehen kanaa

Cacciatore – metsämiehen kanaa

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Herkullinen ja helppo broileriklassikko kokonaisesta kananpojasta. Mutta mistä tulee ruokalajin nimi, cacciatore, metsästäjän kana? Raahaako se kuvitteellinen metsästäjä todellakin repussaan kokonaista kananpoikaa ja muutamaa paprikaa? Vai metsästääkö metsästäjä Italiassa naapurin kanoja? Non capisco! Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

70 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpojan Uunibroileri maustamaton n. 1,3 kg

suolaa ja mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli ohuina viipaleina
1 punainen paprika paksuina viipaleina
1 keltainen paprika paksuina viipaleina
1 vihreä paprika paksuina viipaleina
3 dl valkoviiniä
5 tomaattia pilkottuna
1 kokonainen valkosipuli puolitettuna
2 oksaa rosmariinia
1 laakerinlehti
1 dl vihreitä oliiveja
kourallinen basilikanlehtiä pilkottuna


Resepti

Leikkaa kananpoika kuuteen osaan. Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla. Paista kanapaloihin kaunis väri pannulla öljyssä. Ensin nahkapuoli alaspäin ja sitten toiselta puolelta. Nosta lautaselle lepäämään.

Lisää pannulle tarvittaessa lisää öljyä, ja notkistele sipulit ja paprikat. Kaada mukaan viini ja anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon kanapalat, tomaattikuutiot, valkosipulin puolikkaat, rosmariini, laakeri ja oliivit.

Kypsennä 60 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Ripottele päälle basilikaa ja tarjoa tagliatellen kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen