Cacciatore – metsämiehen kanaa
Herkullinen ja helppo broileriklassikko kokonaisesta kananpojasta. Mutta mistä tulee ruokalajin nimi, cacciatore, metsästäjän kana? Raahaako se kuvitteellinen metsästäjä todellakin repussaan kokonaista kananpoikaa ja muutamaa paprikaa? Vai metsästääkö metsästäjä Italiassa naapurin kanoja? Non capisco! Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 kpl kokonainen Kananpoika
suolaa ja mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli ohuina viipaleina
1 punainen paprika paksuina viipaleina
1 keltainen paprika paksuina viipaleina
1 vihreä paprika paksuina viipaleina
3 dl valkoviiniä
5 tomaattia pilkottuna
1 kokonainen valkosipuli puolitettuna
2 oksaa rosmariinia
1 laakerinlehti
1 dl vihreitä oliiveja
kourallinen basilikanlehtiä pilkottuna
Resepti
Leikkaa kananpoika kuuteen osaan. Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla. Paista kanapaloihin kaunis väri pannulla öljyssä. Ensin nahkapuoli alaspäin ja sitten toiselta puolelta. Nosta lautaselle lepäämään.
Lisää pannulle tarvittaessa lisää öljyä, ja notkistele sipulit ja paprikat. Kaada mukaan viini ja anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon kanapalat, tomaattikuutiot, valkosipulin puolikkaat, rosmariini, laakeri ja oliivit.
Kypsennä 60 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
Ripottele päälle basilikaa ja tarjoa tagliatellen kera.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen