Caesar-salaatti kananpojan kanarenkaista
Kariniemen Kananpojan Kanarenkaista valmistuu mainio Caesar-salaatti, johon ei krutonkeja tarvita – rapeaksi paistetut kanarenkaat hoitavat nimittäin krutonkienkin tehtävän. Yllätä vieraasi tällä näppärällä kanaherkulla.
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Paistetut fileepalat 200 g
1 ruukku romaine-salaattia
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
rouhittua mustapippuria
Caesar-kastike:
1 dl majoneesia, esim. Hellmann's Real
2 kpl anjovisfileitä (pientä)
2 rkl sitruunan mehua
2 tl worcesterkastiketta
1 tl karkeaa Dijon-sinappia
1-2 valkosipulin kynttä
rouhittua mustapippuria
Resepti
Laita kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja surauta sileäksi sauvasekoittimella. Anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa.
Paista kanarenkaat pienessä määrässä rypsiöljyä paistinpannulla keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapsakoita.
Pese, kuivaa ja revi romaine sopiviksi suupaloiksi. Pyörittele salaatti caesar-kastikkeessa. Tarjoa paistetut kanarenkaat salaatin ja raastetun parmesaanin kera. Viimeistele annos rouhitulla mustapippurilla.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon