Chicken Bagel Burger
Bagel vai burgeri? No molemmat. Bagelsämpylä sopii mainiosti myös burgeriin. Punakaali ja leivitetty Minuuttipihvi® tuovat burgeriin kivaa rapsakkuutta. Tiesitkö muuten, että aidon newyorkilaisen bagelin maun salaisuus piilee New Yorkin bageleiden keittämiseen käytettävässä vesijohtovedessä ja sen alhaisessa kalsium- ja magnesiumpitoisuudessa – tai niin ainakin tarina kertoo…
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® leivitetty 600 g
4 kpl bageleita
suolakurkkuviipaleita
2 kourallista rucolaa
Punakaalisalaatti:
½ pieni punakaali
1 punainen chili
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa
½ dl vaahterasiirappia
suolaa maun mukaan
muutama rouhaisu mustapippuria
Hampurilaiskastike:
1 dl majoneesia
4 rkl ketsuppia
2 tl sinappia
½ tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl worcesterkastiketta
Resepti
Sekoita kaikki hampurilaiskastikkeen ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua puolisen tuntia jääkaapissa.
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi chili sekä valkosipuli ja sekoita punakaalin joukkoon.
Sekoita oliiviöljy, sherryviinietikka, vaahterasiirappi, suola ja mustapippuri keskenään ja kaada kastike salaatin joukkoon. Sekoita ja anna maustua puolisen tuntia.
Paista leivitetyt Minuuttipihvit reilussa määrässä rypsiöljyä kauniin kullanruskeiksi ja rapsakan kypsiksi. Nosta hetkeksi kuivahtamaan talouspaperin päälle. Halkaise bagelit ja paahda nopeasti voileipägrillissä tai 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla.
Voitele pohja ja kansi hampurilaiskastikkeella, kokoa täytteet ja nauti.
-
Laktoositon