Chicken banh mi
Vietnamilais-ranskalainen marriage made in heaven: höttöinen patonki kohtaa aasialaisittain maustetut lisukkeet ja yrtit. Tämä resepti on kirjasta Kana - Kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 690 g
4 rkl soijaa
2 rkl seesamiöljyä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 pientä porkkanaa suikaleina
1 tl suolaa
1 tl sokeria
4 rkl riisiviinietikkaa
1,5 dl majoneesia
srirachaa tai vastaavaa chilikastiketta maun
mukaan
yhden limen mehu
1 patonki pituussuuntaan halkaistuna
puolikas kurkku tikuiksi suikaloituna
kourallinen korianterinlehtiä
kourallinen thai-basilikanlehtiä
Resepti
Laita Kananpojan Minuuttipihvit astiaan. Lisää soija, seesamiöljy ja inkivääri. Sekoita hyvin, peitä ja marinoi kylmässä ainakin pari tuntia.
Yhdistä porkkanat, suola, sokeri ja etikka toisessa pienessä kulhossa. Laita jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi.
Laita kolmanteen kulhoon majoneesi, sriracha ja lime. Peitä ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Grillaa tai paista broilerinfileitä valurautapannussa muutama minuutti per puoli. Grillaa patongin puolikkaat leikkauspinnoiltaan rapeiksi.
Levitä patongin leikkauspinnoille ensin majoneesia. Päällystä patongin alapuoli marinoidulla porkkanaraasteella ja kurkkusuikaleilla. Lisää yrtit ja suikaloidut rintafileet. Leikkaa patonki neljään osaan ja tarjoa.
Vinkki:
Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös 2 rintafileetä puolitettuna ja hieman litteäksi nuijittuna.