Chicken Chowder - kermainen kanakeitto
Nyt on tarjolla Ameriikan herkkua. Erilaiset chowderit ovat nimittäin suosittua herkkua Yhdysvaltojen Uudessa Englannissa, minne herkku aikoinaan saapui eurooppalaisten mukana.
8 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g
1 l kanalientä
2 dl kuohukermaa
1 kpl porkkanoita pilkottuna
1 sipuli kuutioituna
2 varsisellerin vartta silputtuna
1 tlk maissia
½ kg kiinteitä perunoita lohkottuna
3 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
4 valkosipulin kynttä
½ pnt basilikaa
1/3 pnt timjamia
1 dl raastettua parmesaania
oliiviöljyä paistamiseen
Resepti
Paista kananpojan jauheliha kypsäksi ja mausta suolalla. Siirrä sivuun ja freesaa varsiselleri, sipuli, valkosipuli, porkkanat ja perunat samalla pannulla. Siirrä jauhelihat ja kasvikset kattilaan mustapippurin ja savupaprikajauheen kanssa. Lisää kattilaan kanaliemi ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat alkavat pehmetä.
Soseuta kerma ja valutetut maissit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää maissikerma keittoon hienonnetun timjamin kanssa ja anna kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää lopuksi keittoon karkeasti silputtu basilika.
Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle raastettua parmesaania.