Chicken katsu eli japanilaiseen tapaan friteeratut kanapalat
Sushi on ollut mieliruokaani jo pitkään, ja pikkuhiljaa olen alkanut tutustumaan muihinkin japanilaisen keittiön ihanuuksiin, kuten tähän chiken katsuun. Tässäkin reseptissä yksinkertaiset asiat luovat lopputuloksen joka on enemmän kuin osiensa summa Kokeile ja ihastut varmasti!
annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® yrtti-valkosipuli 350 g
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
180 g (1 pss) pankojauhoja
Uppopaistamiseen:
n. 1 l rypsiöljyä tai muuta uppopaistamiseen soveltuvaa öljyä
Lisäkkeeksi:
Ohueksi suikaloitua kaalia
Dippikastike kananpaloille:
1 dl ketsuppia
½ dl Worchestershire-kastiketta
½ dl sakea
¼ dl sokeria
1 rkl soijakastiketta
¼ dl Mirin-riisiviiniä (löytyy useimpien ruokakauppojen maustehyllystä)
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1-2 kpl valkosipulinkynttä
Resepti
Leikkaa kukin Minuuttipihvi pituussuunnassa noin kolmeen osaan. Riko kananmunien rakenne kulhossa haarukan avulla sekoittaen. Kaada vehnäjauhot ja pankojauhot omille lautasilleen. Kierittele kananpalat yksitellen ensin vehnäjauhoissa, sitten kasta ne kanamuniin ja viimeiseksi pyörittele huolellisesti pankojauhoissa.
Kuumenna öljy rasvakeittimessä tai kattilassa n. 180 asteiseksi. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi rasvakeitintä, digitaalinen ruoanlaittoon tarkoitettu lämpömittari on oiva apu lämpötilan tarkistamisessa. Uppopaista pari kananpalaa kerrallaan öljyssä n. 3 minuutin ajan tai kunnes kanapalojen pinta on kauniin kullanruskea ja rapea. Nosta kananpalat vielä paistamisen jälkeen hetkeksi talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Paperin tehtävä on imeyttää kananpaloista ylimääräinen öljy pois.
Tarjoile uppopaistetut rapeat kanapalat ohueksi suikaloidun kaalin ja dippikastikkeen kera.
Dippikastike: Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä tuore inkivääri hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kastikkeen sakeutua alhaisella lämmöllä noin parinkymmenen minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Laita kastike tekeytymään toviksi jääkaappiin ja tarjoile se jäähtyneenä kananpalojen kera.
Tiskivuoren Emäntä -ruokablogin takana on 29-vuotias helsinkiläinen ruokabloggaaja nimeltä Heidi. Hajamielinen perfektionisti, joka innostuu helposti, eikä ota kokkailujaan liian vakavasti. En osaa suhtautua ruoanlaittoon ryppyotsaisesti, vaan rento ote näkyy keittiössäni kautta linjan. Yksinkertainen on kaunista – niin myös ruoanlaitossa, tärkeintä on laadukkaat ja puhtaat raaka-aineet.
Täältä löytyy tämä resepti.