Chicken Okonomiyaki – pyttäri japanilaisittain Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Chicken Okonomiyaki – pyttäri japanilaisittain

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Japanilainen “pannari” tai “munakas” ei tietenkään ole oikein kumpaakaan mainituista, vaan eräänlainen kaalilla täytetty paistos. Pyttipannun tapaan voit tunkea siihen melkein mitä tahansa, vaikkapa kananpojan fileesuikaleita. Broileri ja kaali tekevät tästä herkusta mehevän. Parhaat okonomiyakiravintolat Japanissa löytää pikaruuan luvatusta kaupungista, Osakasta. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

20 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g

5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl vettä tai dashi-lientä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
500 g karkeasti raastettua kaalia
4 kananmunaa
2 tl seesamiöljyä
okonomiyaki-kastiketta (tässä omatekoista)
majoneesia
kuivattuja tonnikalahiutaleita

Okonomiyaki-kastike
1,5 dl ketsuppia
1 dl worchersterhire-kastiketta
1 dl sakea
1 dl miriniä
3 cm:n pala inkivääriä raastettuna
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
2 rkl sokeria


Resepti

Sekoita jauhot, vesi/dashi-liemi, suola, leivinjauhe ja sokeri isossa kulhossa. Lisää kaaliraaste ja sekoita huolellisesti niin että kaikki kaali saa taikinaa pintaansa. Lisää munat ja sekoita varoen.

Esilämmitä pinnoitettua paistinpannua pari minuuttia keskilämmöllä. Levitä pannulle tasaisesti seesamiöljy. Lusikoi pannulle kaalia ja taikinasekoitusta noin 15 cm leveäksi ja 3 cm paksuksi lätyksi. Asemoi neljännes kanasuikaleista lätyn päälle.

Käännä neljän minuutin paistamisen jälkeen isolla lastalla, paina varovasti ja paista viisi minuuttia. Käännä vielä kerran lihapuoli ylöspäin ja paista noin kaksi minuuttia. Levitä päälle kastiketta, majoneesia ja tonnikalahiutaleita.

Okonomiyaki-kastike:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan jakeitä lempeällä lämmöllä kasaan.

Vinkki:
Dashi-liemiaineksia, Bulldog brändin alla myytävää okonomiyaki- kastiketta ja kuivattuja tonnikalahiutaleita on näkynyt tavallisten markettien valikoimissa. Aasialaisista kaupoista niitä saa aina. Tästä taikinamäärästä syntyy neljä pientä lättyä.