Chicken Pita Shawarma

Chicken Pita Shawarma

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kebabia ja sen sukulaisia on maailmassa useita ja tämä Hans Välimäen tekemä Chicken Shawarma on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Pääraaka-aineena reseptissä toimii - itseoikeutetusti - kaikkien tuntema Hunajamarinoitu kananpojan fileesuikale.

60 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 300 g

1-2 sipulia kuorittuna ja pilkottuna
2-3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja pilkottuna
1-2 porkkanaa kuorittuna ja hienonnettuna
1 punainen chili
1-2 rkl tomaattipyreetä
3-4 rkl tomaattimurskaa
1-2 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
1 tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl kanelia
1-2 tl sokeria
2-3 rkl oliiviöljyä
3-4 dl vettä

Pitaleivät:

3 dl vettä
n. 9-10 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa

Lisäksi:

3-4 rkl valkosipulilla maustettua voisulaa
korianteria

Hummus:

3 dl liotettuja kikherneitä suolaliemessä
½ dl sitruunamehua
½ dl tahinia (seesamitahnaa)
1 murskattu valkosipulinkynsi
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
½ tl jauhettua kuminaa
3-4 rkl vettä
paprikaa ja oliiviöljyä koristeluun

Tsatsiki:

1 raastettu valutettu kurkku
2-3 valkosipulin kynttä raastettuna
1-2 rkl hienonnettua minttua
1-2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1-2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl oliiviöljyä
350 g 6-10 % ruoanvalmistusjogurttia
suolaa, pippuria


Resepti

Tsatsiki:

Sekoita tsatsikin ainekset ja anna maustua hetki kylmässä.

Hummus:

Sekoita hummuksen ainekset tehosekoittimen kulhossa ja ”aja” tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja tarjoile. Asettele hummus tarjoiluastiaan ja muotoile keskelle kolo, johon voit kaataa hyvää oliiviöljyä ja koristella hummuksen paprikajauheella. Tarjoile hyvän pehmeän vastapaahdetun pitaleivän kera.

Pitaleipä:

Sekoita vesi ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen. Vaivaa hyvin 8-10 minuuttia. Tässä täytyy tulla hiki! Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa. Muotoile taikinasta pieniä pallukoita ja anna niiden kohota pöydällä 20-30 minuuttia. Kun pallerot ovat kohonneet, kauli ne suoraan jauhon päällä ohuiksi kiekoiksi ja paista ”lättyset” kuumalla kuivalla paistinpannulla molemmin puolin, kunnes letun pinta on kauniin kullanruskea. Voitele valkosipulilla maustetulla voisulalla ja tarjoile.

Kana:

Ruskista pilkotut sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat kevyesti öljyssä kattilassa. Halkaise chili keskeltä kahtia ja poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet kattilaan. Pyöräytä, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Anna kastikkeen kiehua 15-20 minuuttia. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista kanasuikaleet nopeasti ja lisää kastikkeen joukkoon. Tarkista maku uudelleen. Maun tulisi olla runsas, rehevä, miedon lempeän tulinen ja herkullinen. Kun näin on, tarjoile kastike pitaleivän, tsatsikin ja esimerkiksi hummuksen kera. Myös jalapenot, punasipuli ja salaatti sopivat kokonaisuuteen.

  • Laktoositon Laktoositon