Chicks ´n chips ja hernehummusta
Kun Kariniemen kotiseudulla vietetään englantilaista päivää, siellä syödään silloin tietenkin chicks ´n chipsiä. Pankojauhoissa pyöräytellyt Kariniemen Kananpojan Liekki sisäfileet paistetaan reilussa öljyssä tai fritataan kauniin kullanruskeiksi ja tarjotaan rapeiden ranskalaisten ja raikkaan hernehummuksen kera.
2-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Rapeat sisäfileet Ranch 400 g
2 annosta ranskanperunoita
syväpaistoöljyä
Hernehummus:
1 pussi (200 g) pakasteherneitä hieman sulaneina
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
rouhittua mustapippuria
Resepti
Aloita valmistamalla hernehummus. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi tahnaksi.
Friteeraa ranskalaiset 175 asteessa noin 4 minuuttia. Valuta ja mausta suolalla. Voit paistaa ranskalaiset myös uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Pyörittele Liekki sisäfileet pankojauhoissa ja paista reilussa öljyssä keskilämmöllä tai friteerauskeittimessä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Valuta hyvin ja laita vielä talouspaperin päälle kuivahtamaan.
Todelliseen brittitunnelmaan pääset, kun pirskottelet koko komeuden päälle vielä hieman mallasetikkaa.
-
Laktoositon