Chicks ´n chips ja hernehummusta

Chicks ´n chips ja hernehummusta

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kun Kariniemen kotiseudulla vietetään englantilaista päivää, siellä syödään silloin tietenkin chicks ´n chipsiä. Pankojauhoissa pyöräytellyt Kariniemen Kananpojan Liekki sisäfileet paistetaan reilussa öljyssä tai fritataan kauniin kullanruskeiksi ja tarjotaan rapeiden ranskalaisten ja raikkaan hernehummuksen kera.

35 min

2-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Rapeat sisäfileet Ranch 400 g

2 annosta ranskanperunoita
syväpaistoöljyä

Hernehummus:

1 pussi (200 g) pakasteherneitä hieman sulaneina
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
rouhittua mustapippuria


Resepti

Aloita valmistamalla hernehummus. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi tahnaksi.

Friteeraa ranskalaiset 175 asteessa noin 4 minuuttia. Valuta ja mausta suolalla. Voit paistaa ranskalaiset myös uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Pyörittele Liekki sisäfileet pankojauhoissa ja paista reilussa öljyssä keskilämmöllä tai friteerauskeittimessä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Valuta hyvin ja laita vielä talouspaperin päälle kuivahtamaan.

Todelliseen brittitunnelmaan pääset, kun pirskottelet koko komeuden päälle vielä hieman mallasetikkaa.

 

  • Laktoositon Laktoositon