Chili con kalkkuna, ohraa ja yrttismetanaa
Kariniemen Kalkkunan Jauhelihasta valmistuu herkullinen chili con kalkkuna. Annoksessa on käytetty lisäkkeenä riisin sijaan ohraa, joka sopiikin ruokaan täydellisesti. Pisteenä iin päälle toimii yrttismetana.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kalkkunan jauheliha 400 g
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
3 tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk kidneypapuja tai vastaavia
1 rkl kanafondia
öljyä paistamiseen
1,5 tl suolaa
mustapippuria
4 dl vettä
Yrttismetana:
½ rkua tuoretta oreganoa
½ rkua tuoretta lehtipersiljaa
1 prk / 120 g smetanaa
suolaa ja mustapippuria
3 dl ohranhelmiä
1 l vettä
1 tl suolaa
Resepti
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista niitä öljyssä hetki. Lisää kalkkunan jauheliha pannulle ja ruskista. Lisää chilijauhe, juustokumina ja kaneli.
Pilko tomaatit ja lisää joukkoon. Lisää tomaattipyree ja kanafondi. Lisää vesi, laita kansi päälle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Valuta pavut ja lisää joukkoon. Anna kypsyä vielä 15 minuuttia ilman kantta. Siirrä pannu sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä noin 15 minuuttia.
Huuhtele ohranhelmet hyvin ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 15 minuuttia ja valuta. Yhdistä smetana, oregano ja smetana kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella, kunnes seos paksuuntuu. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla. Koristele annos tuoreella oreganolla.
-
Laktoositon