Gochujang kananpoikaa, grillattua kesäkurpitsaa ja seesamimajoneesia
Gochujang on päivän sana aasialaisessa kokkailussa. Kariniemen ohut fileepihvi puolestaan on kiireisen arkikokkaajan pelastus. Yhdessä näistä syntyy makuhermoja kutkuttava koreahenkinen pikaruoka. Tervetuloa makumatkalle Gwangjuun.
3-4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 690 g
n 1 dl Gochujang-tahnaa
1 sitruuna kuori ja mehu
1 kesäkurpitsa
suolaa
vasta rouhittua mustapippuria
kevätsipulia viimeistelyyn
Seesamimajoneesi:
1 dl majoneesia
2 tl seesamiöljyä
2 tl soijakastiketta
1 valkosipulin kynsi raastettuna
Resepti
Sekoita fileepihvit, gochujang-tahna ja raastettu sitruunan kuori ja puolikkaan mehu kulhossa. Anna maustua pari tuntia. Paista tai grillaa maustuneet fileepihvit noin 5 minuuttia per puoli, kunnes broileri on mehevää ja kypsää. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna vetäytyä hetki lämmön ja makujen tasaantumiseksi.
Leikkaa kesäkurpitsa noin ½ cm viipaleiksi ja grillaa niihin kuumassa grillissä kaunis väri. Nosta sivuun ja mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Tarjoa grillatun kesäkurpitsan ja seesamimajoneesin kanssa.
Majoneesin valmistus. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.