Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Gochujang kananpoikaa, grillattua kesäkurpitsaa ja seesamimajoneesia

Gochujang kananpoikaa, grillattua kesäkurpitsaa ja seesamimajoneesia

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Gochujang on päivän sana aasialaisessa kokkailussa. Kariniemen Kanalassa kuoriutunut kananpojan ohut fileepihvi puolestaan on kiireisen arkikokkaajan pelastus. Yhdessä näistä syntyy makuhermoja kutkuttava koreahenkinen pikaruoka. Tervetuloa makumatkalle Gwangjuun.

25 min

3-4 annosta

  • Liedelle Liedelle
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kanalassa kuoriutunut kananpojan ohut fileepihvi 400 g

n 1 dl Gochujang tahnaa
1 sitruuna kuori ja mehu
1 kesäkurpitsa
suolaa
vasta rouhittua mustapippuria
kevätsipulia viimeistelyyn

Seesamimajoneesi:

1 dl majoneesia
2 tl seesamiöljyä
2 tl soijakastiketta
1 valkosipulin kynsi raastettuna


Resepti

Sekoita fileepihvit, gochujang ja raastettu sitruunan kuori ja puolikkaan mehu kulhossa. Anna maustua pari tuntia. Paista tai grillaa maustuneet fileepihvit noin 5 minuuttia per puoli, kunnes broileri on mehevää ja kypsää. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna vetäytyä hetki lämmön ja makujen tasaantumiseksi.
Leikkaa kesäkurpitsa noin ½ cm viipaleiksi ja grillaa niihin kuumassa grillissä kaunis väri. Nosta sivuun ja mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Tarjoa grillatun kesäkurpitsan ja seesamimajoneesin kanssa.

Majoneesin valmistus. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.