Green Chicken Enchiladas
Nyt sukelletaan Kariniemen kotiseudun kautta syvälle Meksikoon, kun Hans Välimäki tarjoaa mahtavan enchiladas-reseptin. Kypsät Kariniemen Uunipaahdetut suikaleet tuovat helpotusta ruoanlaittoon ja ovat nappiosuma myös näihin vihreisiin enchiladoihin.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Uunipaahdettu suikale 200 g
3 rkl oliiviöljyä
2 sipulia kuorittuna ja pilkottuna
2 vihreää paprikaa pilkottuna
5-6 vihreää chiliä pilkottuna
3-4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuna
2-3 dl vettä
2-3 rkl sokeria
1 prk/400 g valmiiksi keitettyjä papuja vedessä
1 tl juustokuminaa
½ tl savupaprikaa
suolaa, mustapippuria
korianteria maun mukaan
kourallinen pinaattia
1 prk/200 g crème fraîchea
200-300 g raastettua cheddaria tms. helposti sulavaa juustoa esim. mozzarellaa
6-8 valmista tortillalättyä
Resepti
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli, vihreät chilit ja paprikat. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua, kunnes paprikat ja chilit ovat pehmentyneet. Soseuta ja halutessasi siivilöi. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon reilusti tuoretta korianteria sekä pinaattia ja aja tehosekoittimessa kastike tasaiseksi.
Kaada pyree kattilaan tai pannulle, lisää pavut ja kypsät broilerisuikaleet joukkoon ja kuumenna. Tarkista maku. Asettele lätty työlaudalle leivinpaperin päälle, täytä kastikkeella, crème fraîchella ja juustoraasteella. Kokoa täytetyt lätyt uunivuokaan vierekkäin, lisää kastike lättyjen päälle vuokaan ja viimeistele juustoraasteella. Gratinoi uunissa 175 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean värin pintaansa. Viimeistele korianterilla. Tarjoa jäljelle jäänyt kastike pöydässä valmiiden enchiladojen kanssa.
Vinkki: Jos haluat oikaista, niin voit korvata vihreät chilit ja paprikat valmiilla miedoilla jalapenoilla ja tee kastike muuten ohjeen mukaisesti.
-
Laktoositon