Grillattu kanaburgeri

Grillattu kanaburgeri

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Onko mitään niin hyvää kuin kunnon burgeri? On, nimittäin kunnon kanaburgeri. Kariniemen Kananpojan Jauhelihasta syntyy näppärästi kanaburgeripihvit, joista puolestaan valmistuu maailmanluokan kanaburgerit käden käänteessä.

35 min

3 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Jauheliha maustamaton 400 g

3 briossisämpylää
1 sydänsalaatti
1 tomaatti
1 punasipuli
3 viipaletta cheddaria
suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria

Paahdettu curry-valkosipulimajoneesi:

2 dl majoneesia esim. Hellmann's Real
3 tl currya
1 valkosipulin kynsi raastettuna
3 tl sitruunamehua
1 rkl rypsiöljyä


Resepti

Paahda currya ja raastettua valkosipulia rypsiöljyssä, kunnes curry alkaa tuoksumaan paahteiselle. Anna jäähtyä ja sekoita curry-valkosipuliseos majoneesin joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia.

Muotoile kananpojan jauhelihasta burgeripihvejä.

Grillaa kananpojan burgeripihvit kuumassa grillissä noin 3-4 minuuttia per puoli ja anna vetäytyä hetki vaikkapa grillin ylätasolla. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita pihvien päälle cheddarviipaleet ja anna vetäytyä hetki vaikkapa grillin ylätasolla.

Viipaloi tomaatti ja punasipuli paksuiksi viipaleiksi. Sipaise punasipuliviipaleiden pintaan rypsiöljyä ja grillaa välillä kääntäen, kunnes viipaleet ovat pehmeitä ja kauniisti grillaantuneita. Yritä pitää sipuliviipaleet kasassa grillauksen ajan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Ripottele tomaattiviipaleille suolaa ja sokeria molemmin puolin. Grillaa viipaleet nopeasti mahdollisimman kuumassa grillissä. Grillaa burgerisämpylät molemmin puolin kuumiksi grillin keskilämmöllä.

Voitele sämpylän pohja sekä kansi curry-valkosipulimajoneesilla. Kokoa pohjan päälle sydänsalaatinlehtiä, grillatut kananpojan burgeripihvit (ja juustot), tomaattia ja grillattua punasipulia. Aseta kansi päälle ja haukkaa.

  • Laktoositon Laktoositon