Grillattua kanaa ja kaksi salaattia
Grillattu broileri on ihanan kevyttä kesäruokaa. Kokeile kanan kaveriksi klassisia brasilialaisia grillilisäkkeitä: vinegreteä (tomaattisalaatti) ja salada de maionesea (perunasalaatti). Tarjoile salaatit paistileikkeiden kanssa ja ihastu!
5-6 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi oliivi-pesto 350 g
Tomaatti-sipulisalaatti:
5-6 tomaattia
2 shalottisipulia
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
½ dl hienonnettua korianteria
½ dl hyvää oliiviöljyä
¼ dl tuoreen limen mehua
½ tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti:
5 kiinteää perunaa
2 porkkanaa
pieni säilykepurkki maissia
1 iso omena
250 g majoneesia (mieluiten itse tehtyä)
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl punaviinietikkaa
Resepti
Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.
Valmista ensin perunasalaatti. Keitä kokonaisia kuorittuja perunoita 5 minuuttia kiehuvassa vedessä ja lisää sitten kokonaiset kuoritut porkkanat joukkoon. Keitä kasviksia vielä 10 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta ja jätä jäähtymään. Kuori ja paloittele omena pieneksi kuutioksi. Valuta maissinjyvät. Paloittele perunat ja porkkanat kuutioiksi isoon kulhoon. Lisää mukaan omena ja maissi. Mausta ainekset suolalla, pippurilla ja viinietikalla ja sekoita vielä majoneesi joukkoon. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti ja koristele se sitten kevätsipulilla tai ruohosipulilla.
Grillaa pihvit ja valmista sillä aikaa tomaatti-sipulisalaatti. Pese ja viipaloi tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Asettele kasvikset kauniisti vadille. Sekoita vinaigreten ainekset keskenään, kaada seos salaatin päälle ja viimeistele tuoreilla yrteillä.
Tarjole valmiit salaatit grillattujen pihvien kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Runsasproteiininen