Grillattua kananpoikaa, za’ataria ja porkkanapyreetä

Grillattua kananpoikaa, za’ataria ja porkkanapyreetä

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
  • Grilliin

    Grilliin

Valmistusohje

  • Aloita za’atarista. Paahda seesaminsiemenet kullankeltaisiksi kuivalla pannulla. Lisää pannulle kuivatut yrtit ja jatka hetki paahtamista. Sekoita mukaan sumakki sekä suola ja jäähdytä.
  • Pilko porkkana peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Freesaa porkkanoita voissa korianterin ja kardemumman kanssa kattilassa 5 minuuttia koko ajan sekoitellen.
  • Lisää kattilaan vettä niin, että porkkanat juuri peittyvät ja hauduttele, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä. Laita porkkanat blenderiin ja soseuta. Lisää kermaa niin, että pyree on samettisen pehmeää. Mausta suolalla.
  • Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes kananpoika on kypsää.
  • Ripottele kananpoikien päälle za’ataria ja tarjoa samettisen porkkanapyreen ja laadukkaan oliiviöljyn kera.

Kokeile reseptejä