Grillattua kananpoikaa, za’ataria ja porkkanapyreetä
Vaikka resepti pitää sisällään vaikeita sanoja, kuten za’atar ja guajillo, on valmistus helppoa ja ruoka maittavaa. Porkkanapyreen porkkanat voi halutessaan kypsentää myös grillissä, jolloin pyreeseenkin saa hieman grillin makua.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike Hedelmäinen Guajillo-chili 600 g
Za’atar:
2 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl sumakkia
0,25 tl suolaa
Porkkanapyree:
500 g porkkanaa kuorittuna
3 rkl voita
1 dl kuohukermaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
Viimeistelyyn:
laadukasta oliiviöljyä
tuoretta korianteria
Resepti
Aloita za’atarista. Paahda seesaminsiemenet kullankeltaisiksi kuivalla pannulla. Lisää pannulle kuivatut yrtit ja jatka hetki paahtamista. Sekoita mukaan sumakki sekä suola ja jäähdytä.
Pilko porkkana peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Freesaa porkkanoita voissa korianterin ja kardemumman kanssa kattilassa 5 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää kattilaan vettä niin, että porkkanat juuri peittyvät ja hauduttele, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä. Laita porkkanat blenderiin ja soseuta. Lisää kermaa niin, että pyree on samettisen pehmeää. Mausta suolalla.
Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes kananpoika on kypsää. Ripottele kananpoikien päälle za’ataria ja tarjoa samettisen porkkanapyreen ja laadukkaan oliiviöljyn kera.
-
Gluteeniton