Grillattua kananpojan fileetä, parsaa ja lipstikka-bearnaisea

Grillattua kananpojan fileetä, parsaa ja lipstikka-bearnaisea

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Chilin mieto polte ja persikan makeus toimivat tässä mehukkaassa Kananpojan Isossa fileepihvissä täydellisesti. Parsasta saat makoisan lisukkeen, kun grillaat sen ja lorautat päälle lipstikalla maustettua bearnaisea.

40 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Iso fileepihvi Chili & Persikka 500 g

1 nippu vihreitä parsoja
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lipstikka-bearnaise:

1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1/3 pnt timjamia
2 valkosipulin kynttä
5 kpl valkopippureita
1 salottisipuli viipaloituna
5 kananmunan keltuaista
250 g voita
5 tippaa tabascoa
½ sitruunan mehu
½ pnt lipstikkaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria


Resepti

Mittaa kattilaan etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi.

Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä miedolla lämmöllä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan sen pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista, kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle, seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei, jatka vielä kuumentamista. Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla lipstikalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä, vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.

Grillaa fileepihvit kuumassa grillissä kypsiksi, noin 4-5 minuuttia per puoli ja laita hetkeksi vetäytymään. Leikkaa parsojen kovat päät pois. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta parsat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Viipaloi vetäytynyt fileepihvi ja tarjoile se lipstikka-bearnaisen ja grillattujen parsojen kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon