Grillattua kananpojan makkaraa, tilli-korianteriperunasalaattia ja romescoa

Grillattua kananpojan makkaraa, tilli-korianteriperunasalaattia ja romescoa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Perunasalaatti on varma valinta grillimakkaralle. Sitäkin toki voi aina varioida mielensä mukaan ja tässä ehdotus yhdestä hyväksi todetusta kesäisestä perunasalaatista. Romesco on monipuolinen yleislisuke grillipöytään, joka toimii hyvin niin kanan, lihan, kalan kuin kasvisruokienkin kanssa.

30 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

2 pkt Kariniemen Kananpojan Buffalo grillimakkara 260 g

 

Perunasalaatti:

500 g kypsiä kesäperunoita
5 kpl retiisejä
½ ruukkua tilliä
1 ruukku korianteria
1 punasipuli
2 rkl kapriksia
sitruunan raastettu kuori ja mehu
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Romesco:

2 suippopaprikaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl pinjansiemeniä
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria


Resepti

Romesco:

Asettele romescon ainekset pinjansiemeniä lukuun ottamatta foliovuokaan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää mukaan oliiviöljy ja pyöräytä sekaisin. Kypsennä romescon aineksia noin 220-asteisessa grillissä kannen alla noin 25 minuuttia. Kun paprikat ovat kypsyneet pehmeiksi, kippaa kaikki grillatut romescon ainekset kulhoon. Lisää joukkoon pinjansiemenet. Surauta sileäksi sauvasekoittimella ja jäähdytä.

Perunasalaatti:

Puolita perunat. Leikkaa retiisit paperinohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Hienonna tilli sekä korianteri. Hienonna salottisipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla sekä mustapippurilla

Grillaa makkarat kauniin värisiksi keskilämmöllä noin 8 minuuttia välillä käännellen ja tarjoa perunasalaatin ja romescon kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon