Grillattua kananpojan paistileikettä ja tabboulehia
Maustamaton kananpojan paistileike tarjoillaan tässä reseptissä Lähi-idän tyyliin. Lisäkkeenä tarjoiltava libanonilainen persiljasalaatti eli tabbouleh on täydellinen lisäke grillatulle paistileikkeelle.
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
1 punainen chili silputtuna
1 rkl sitruunamehua
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tabbouleh:
1 dl keitettyä ja jäähdytettyä bulguria
1 iso ruukku lehtipersiljaa
3 tomaattia
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljyä
suolaa
Aioli:
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 rkl dijon-sinappia
3 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
1 rkl sherry, - tai siiderietikkaa
Resepti
Sekoita paistileikkeet, lehtipersilja, chili, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Anna maustua tunnin ajan. Grillaa kuumassa grillissä noin 20 minuuttia kunnes kypsää. Anna paistileikkeiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tabbouleh:
Hienonna lehtipersilja ja valkosipuli sekä kuutioi tomaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Aioli:
Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi olut-tuoppiin. Laita mukaan dijon, valkosipuli, sitruunamehu ja suola. ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylös päin, kun kastike emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.