Grillattuja kanankoipia ja avokado-fenkolisalaattia

Grillattuja kanankoipia ja avokado-fenkolisalaattia

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kariniemen kotiseudulla grillissä tirisevät tänä kesänä mausteiset kananpojan koipipalat. Seudun hurjapäät korostavat kananpojan mausteisuutta tulisella savuchiliöljyllä, joka onkin mainio ja riittoisa pöytämauste. Jotta homma ei menisi liian tuliseksi, tuo avokado-fenkolisalaatti annokseen mukavaa raikkautta.

60 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipipala Chili-salsa 900 g

2 syöntikypsää avokadoa
1 punasipuli
1 pieni fenkoli
½ kurkku
1 rkl sherryviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 ruukku korianteria
suolaa
rouhittua mustapippuria

Savuchiliöljy:

3 dl rypsiöljyä
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
3 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
100 g savuchilihiutaleita
1 tl suolaa


Resepti

Chiliöljy:

Yhdistä rypsiöljy, laakerinlehdet, kanelitanko, valkosipuli, suola ja salotti kattilassa. Kuumenna öljy noin sata-asteiseksi ja pidä öljy siinä lämpötilassa noin 20 minuuttia.

Mittaa chilihiutaleet kannelliseen purkkiin ja kaada kuuma mausteöljy siivilän läpi hiutaleiden päälle. Sulje purkki ja jäähdytä.

Chiliöljy säilyy jääkaapissa huolellisesti säilytettynä useita viikkoja.

Avokado-fenkolisalaatti:

Kuori ja viipaloi avokado. Viipaloi punasipuli ja fenkoli niin ohkaiseksi kuin saat. Halkaise kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Silppua korianteri.

Sekoita punasipuli, fenkoli, sherryviinietikka ja oliiviöljy keskenään. Anna marinoitua kymmenisen minuuttia.

Sekoita mukaan kurkku, avokado, korianteri, suola ja rouhittu mustapippuri. Sekoita huolellisesti ja tarjoa heti grillattujen kanankoipien kanssa.

Grillaa kananpojan koipipaloja grillissä keskilämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Nosta grillin yläritilälle ja jatka kypsentämistä toiset 20 minuuttia, kunnes koipipalat ovat kypsiä ja liha on mureaa.

Tarjoile.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon