Grillattuja Kananpojan pihvejä, helmicouscous-salaattia ja tagine-majoneesia

Grillattuja Kananpojan pihvejä, helmicouscous-salaattia ja tagine-majoneesia

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Pohjois-afrikkalaistyylinen couscous-salaatti on kaikessa raikkaudessaan nappiosuma näille grillatuille kananpojan Minuuttipihvi® Mustapippuri merisuola pihveille. Taginemajoneesi tuo annokseen sopivaa pyöreyttä ja kokonaisuus vie kielen mennessään. Olé!

30 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® mustapippuri-merisuola 760 g

Helmicouscous-salaatti:
4 dl keitettyä helmicouscousia
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl persiljaa hakattuna
½ dl korianteria hakattuna
½ punainen chili
1 tomaatti
2 rkl appelsiininmehua
suolaa
mustapippuria myllystä

Tagine-majoneesi:
1 kananmuna
1 tl dijon-sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
n. 2 dl rypsiöljyä
2 tl valmista tagine-tahnaa tai harissaa
mustapippuria myllystä


Resepti

Helmicouscous-salaatti:

Leikkaa salottisipuli ja chili ihan ohuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipulin kynsi ja hienonna. Poista tomaatista siemenet ja kuutioi pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja aseta jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kunnes kaikki muut ovat valmiina.

Tagine-majoneesi:

Riko kananmuna kapeapohjaiseen astiaan. Litran mitta on esim tähän hyvä. Lisää dijon-sinappi, etikka ja suola. Poraa sauvasekoittajalla ja kaada öljyä ohuena nauhana koko ajan poraten, kunnes majoneesi on emulgoitunut paksuksi. Kun majoneesipohja on valmis sekoita tagine-tahna lusikalla joukkoon. Voi ohentaa halutessasi majoneesia appelsiinin mehulla tai jogurtilla.

Grillaa Minuuttipihvejä grillissä tai parillapannulla noin 5 minuuttia per puoli ja tarjoile heti.