Grillattuja Kananpojan pihvejä, helmicouscous-salaattia ja tagine-majoneesia
Pohjois-afrikkalaistyylinen couscous-salaatti on kaikessa raikkaudessaan nappiosuma näille grillatuille kananpojan Minuuttipihvi® Mustapippuri merisuola pihveille. Taginemajoneesi tuo annokseen sopivaa pyöreyttä ja kokonaisuus vie kielen mennessään. Olé!
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® hunaja 760 g
Helmicouscous-salaatti:
4 dl keitettyä helmicouscousia
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl persiljaa hakattuna
½ dl korianteria hakattuna
½ punainen chili
1 tomaatti
2 rkl appelsiininmehua
suolaa
mustapippuria myllystä
Tagine-majoneesi:
1 kananmuna
1 tl dijon-sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
n. 2 dl rypsiöljyä
2 tl valmista tagine-tahnaa tai harissaa
mustapippuria myllystä
Resepti
Helmicouscous-salaatti:
Leikkaa salottisipuli ja chili ihan ohuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipulin kynsi ja hienonna. Poista tomaatista siemenet ja kuutioi pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja aseta jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kunnes kaikki muut ovat valmiina.
Tagine-majoneesi:
Riko kananmuna kapeapohjaiseen astiaan. Litran mitta on esim tähän hyvä. Lisää dijon-sinappi, etikka ja suola. Poraa sauvasekoittajalla ja kaada öljyä ohuena nauhana koko ajan poraten, kunnes majoneesi on emulgoitunut paksuksi. Kun majoneesipohja on valmis sekoita tagine-tahna lusikalla joukkoon. Voi ohentaa halutessasi majoneesia appelsiinin mehulla tai jogurtilla.
Grillaa Minuuttipihvejä grillissä tai parillapannulla noin 5 minuuttia per puoli ja tarjoile heti.