Grillattuja Kananpojan pihvejä, helmicouscous-salaattia ja tagine-majoneesia
Pohjoisafrikkalaistyylinen couscoussalaatti on kaikessa raikkaudessaan nappiosuma näille grillatuille Kariniemen Kananpojan Hunaja-Curry Minuuttipihvi® -fileille. Taginemajoneesi tuo annokseen sopivaa pyöreyttä ja kokonaisuus vie kielen mennessään. Olé!
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi hunaja-curry 370 g
Helmicouscoussalaatti:
4 dl keitettyä helmicouscousia
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl persiljaa hakattuna
½ dl korianteria hakattuna
½ punainen chili
1 tomaatti
2 rkl appelsiinimehua
suolaa
mustapippuria myllystä
Tagine-majoneesi:
1 kananmuna
1 tl Dijon-sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
n. 2 dl rypsiöljyä
2 tl valmista tagine-tahnaa tai harissaa
mustapippuria myllystä
Resepti
Helmicouscoussalaatti:
Leikkaa salottisipuli ja chili ihan ohuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna. Poista tomaatista siemenet ja kuutioi pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja aseta jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kunnes kaikki muut ovat valmiina.
Tagine-majoneesi:
Riko kananmuna kapeapohjaiseen astiaan, esimerkiksi litran mitta on tähän hyvä. Lisää Dijon-sinappi, etikka ja suola. Poraa sauvasekoittajalla ja kaada öljyä ohuena nauhana koko ajan poraten, kunnes majoneesi on emulgoitunut paksuksi. Kun majoneesipohja on valmis, sekoita tagine-tahna lusikalla joukkoon. Voit ohentaa halutessasi majoneesia appelsiinimehulla tai jogurtilla.
Grillaa Minuuttipihvejä grillissä tai parilapannulla noin 5 minuuttia per puoli ja tarjoile heti.