Grillatut harissakanat ja hedelmäinen kvinoasalaatti

Grillatut harissakanat ja hedelmäinen kvinoasalaatti

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 20 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Halkaise broileri kahteen osaan. Käännä broileri selkäpuoli ylöspäin ja leikkaa tukevilla saksilla molemmin puolin selkärankaa. Käännä broileri uudelleen ympäri ja leikkaa saksilla rintalasta puoliksi. Hiero broileri puolikkaiden pintaan suola ja harissatahna. Broileri saa kuivamarinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Työnnä sormi varovasti broilerin kaulan kohdalta nahan ja rintafileen väliin. Liikuta sormea niin, että saat nahan irtoamaan lihasta. Täytä muodostunut tila maustevoilla. Valuta broilerin pinnalle hieman oliiviöljyä.
  • Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Lopuksi kuumenna grillivastukset ja grillaa vielä 5-10 minuuttia, kunnes broilerin nahka on kunnolla ruskistunut. Tarjoa hedelmäisen kvinoasalaatin kanssa.

Hedelmäinen kvinoasalaatti

  • Valmista kvinoasalaatti broilerin kypsyessä. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Hienonna lehtipersilja ja minttu. Irrota granaattiomenasta siemenet ja kuutioi mango. Sekoita salaatin aineet keskenään.
  • Sulata tai kiehauta herneet ja soseuta ne. Hienonna minttu. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Kokeile reseptejä