Grillatut harissakanat ja hedelmäinen kvinoasalaatti

Grillatut harissakanat ja hedelmäinen kvinoasalaatti

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kokonaisen kananpojan valmistukseen on kaikenlaisia jekkuja, mutta kokeile broilerin puolittamista ja puolikkaiden marinoimista edellisenä päivänä. 

60 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl kokonainen Kananpoika
1 tl suolaa
2 rkl harissatahnaa

Lisäksi
50 g huoneenlämpöistä voita
½ ruukku tuoretta minttua
¼ ruukku tuoretta salviaa
2-3 rkl oliiviöljyä


Hedelmäinen kvinoasalaatti:

3 dl mustaa kvinoaa
1 ruukku lehtipersiljaa
5-6 oksaa minttua
1 ½ dl granaattiomenansiemeniä
2 dl mangokuutioita

Kastike:
2 dl pakasteherneitä
½ ruukkua minttua
2 ½ dl paksua turkkilaista jugurttia
¼ tl suolaa


Resepti

Halkaise broileri kahteen osaan. Käännä broileri selkäpuoli ylöspäin ja leikkaa tukevilla saksilla molemmin puolin selkärankaa. Käännä broileri uudelleen ympäri ja leikkaa saksilla rintalasta puoliksi. Hiero broileri puolikkaiden pintaan suola ja harissatahna. Broileri saa kuivamarinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Työnnä sormi varovasti broilerin kaulan kohdalta nahan ja rintafileen väliin. Liikuta sormea niin, että saat nahan irtoamaan lihasta. Täytä muodostunut tila maustevoilla. Valuta broilerin pinnalle hieman oliiviöljyä.

Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Lopuksi kuumenna grillivastukset ja grillaa vielä 5-10 minuuttia, kunnes broilerin nahka on kunnolla ruskistunut. Tarjoa hedelmäisen kvinoasalaatin kanssa.

 

Hedelmäinen kvinoasalaatti:

Valmista kvinoasalaatti broilerin kypsyessä. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Hienonna lehtipersilja ja minttu. Irrota granaattiomenasta siemenet ja kuutioi mango. Sekoita salaatin aineet keskenään.

 Sulata tai kiehauta herneet ja soseuta ne. Hienonna minttu. Sekoita kaikki aineet keskenään.