Grillatut kanavartaat, pitaleipä ja tuorekurkkusalaatti
Kesän paras grilliherkku on kanavartaat erilaisine lisukkeineen. Kokeile tällä kertaa ruskistaa broilerin lisäksi myös pitaleipiä ja perunalohkoja. Raikkautta kokonaisuuteen tuo tuorekurkkusalaatti.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi 400 g
varrastikkuja
grillauskastiketta
pitaleipiä
Tuorekurkkusalaatti:
1 kurkku ohuina viipaleina
100 g fetajuustoa hienonnettuna
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rasia punamangoldin lehtiä
2 isoa valkosipulinkynttä
600 g perunoita kuorineen keitettynä
100 g mustia kivettömiä oliiveja hienonnettuna
pieni pala purjoa hienonnettuna
4 rkl oliiviöljyä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomaattipyreetä
2 tomaattia sisus poistettuna ja pieneksi kuutioituna
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria
Resepti
Paloittele rintafileet reiluiksi kuutioiksi ja pujota kuutiot varrastikkuihin. Sivele grillauskastikkeella ja anna maustua noin tunti.
Sekoita keskenään kurkkuviipaleet, fetajuusto, sitruunankuori, punamangoldin lehdet ja murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tuorejuusto, tomaattipyre, tomaattikuutiot ja oregano tahnaksi ja levitä tahna pitaleipien sisään. Grillaa vartaat kypsiksi ja valele niitä useaan kertaan grillauskastikkeella. Grillaa samalla hetken aikaa myös pitaleipiä ja halkaistuja perunoita. Pyörittele perunat grillaamisen jälkeen oliiviöljyssä, johon on sekoitettu murskattu valkosipulinkynsi, hienonnettu purjo ja oliivit. Tarjoile vartaat grillatun pitaleivän ja perunasalaatin kera.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen