Hainanin kanariisi

Hainanin kanariisi

Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 50 min
Työaika: 40 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Mittaa isoon kattilaan 3 l vettä, puolet kevätsipuleista, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää broileri.
  • Kun vesi alkaa taas kiehua, pienennä lämpöä ja anna kuplia noin 10 minuuttia. Peitä kattila ja hauduta kaikkein alimmalla lämmöllä tunti.
  • Poista kana liemestä ja irrota rintapalat. Laita loput kanasta takaisin liemeen, lisää lämpöä ja anna kuplia lempeästi vielä 15 minuuttia lisää. Ota noin litra lientä talteen ja jätä kana kattilaan kansi kiinni.
  • Pilko jäljelle jäänyt kevätsipuli ja puolita kurkku pituussuuntaan. Pilko erittäin ohuiksi siivuiksi.
  • Laita kananrinnat ennen tarjoilua takaisin liemeen ja kuumenna. Nosta lihat liemestä, siivuta ja aseta lautaselle. Sekoita soija ja seesamiöljy. Pirskota soija-seesamikastiketta ja kevätsipulia päälle.
  • Tarjoa kurkkuviipaleiden, chilikastikkeen ja riisin kera. Kanan keitinliemestä saat hienon keiton keittämällä lientä reippaasti kasaan.
  • Jos käytät kokonaisia kanan siipiä, napsaise halutessasi siipien terävät kärjet saksilla pois (niin amerikkalaiset jostain syystä tekevät).
  • Mittaa jauhot, cayennepippuri, valkosipulijauhe, suola ja pippuri isoon muovipussiin. Lisää kananpojan siivet.
  • Pyörittele niin, että palat saavat jauhoja ja mausteita tasaisesti pinnoilleen. Laita jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi.
  • Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Sulata voi, lisää chilikastike ja etikka. Anna jäähtyä hieman. Dippaa siivet kastikkeessa. Paista siipiä leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 45 minuuttia. Käännä paistamisen puolivälissä.

Chilikastike

  • Surauta kaikki ainekset sauvasekoittimella ja siirrä sopivaan astiaan.

Riisi

  • Lämmitä pannulla voi ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutama minuutti jatkuvasti sekoitellen.
  • Älä polta. Lisää riisi ja kääntele niin, että kaikki jyvät saavat pintaansa tasaisesti rasvaa. Lisää kanan keitinliemi ja suola. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
  • Laske lämpö kaikkein alimmalle asetukselle, peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia kypsäksi.
  • Nosta kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä kansi päällä vielä 10 minuuttia.

Perunalastumunakas

  • Vatkaa munat kulhossa melkein vaahdoksi. Lisää perunalastut vaahtoon, mutta älä riko niitä. Anna imeytyä minuutin ajan.
  • Lämmitä isoa paistinpannua keskilämmöllä ja lisää 1 rkl öljyä. Kaada muna-perunalastuseos pannulle ja sekoittele varovasti muovisella lastalla.
  • Käytä lastaa niin, ettei munakas pääsee tarttumaan pannun reunoihin kiinni. Noin 40 sekunnin jälkeen, kun munakkaan keskusta alkaa olla asettunut, peitä pannu lautasella. Kumoa munakas lautaselle.
  • Laita pannu takaisin levylle ja lisää pannulle toiset 2 tl öljyä. Valuta munakas takaisin pannulle paistamaton puoli alaspäin. Paista 30 sekuntia. Tarjoa heti.