Hainanin kanariisi
Ruokalajin vähän olmimaisen ulkonäön ei pidä antaa pelottaa, sillä hainanese chicken rice on syystäkin yksi aasialaisen street food –keittiön hienoimmista herkuista. Meheväksi mureutunutta lihaa säestää aina kanaliemessä keitetty riisi ja tuju chilikastike, jonka voit toki jättää tekemättä ja käyttää valmistavaraa. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 nippua kevätsipulia
6 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
150 g tuoretta inkivääriä viipaloituna
1 dl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 kurkku
1 ruukku korianteria (vain lehdet)
Chilikastike
8 punaista chiliä siemenet poistettuna ja pilkottuna
4 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
5 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 rkl tummaa sokeria
2 rkl kasvisöljyä (rypsi tai auringonkukka)
yhden limen mehu
1 tl kalakastiketta
Riisi
3 rkl voita
2 rkl raastettua inkivääriä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl jasmiiniriisiä
5 dl kanan keitinlientä
2 tl suolaa
Resepti
Mittaa isoon kattilaan 3 l vettä, puolet kevätsipuleista, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää broileri. Kun vesi alkaa taas kiehua, pienennä lämpöä ja anna kuplia noin 10 minuuttia. Peitä kattila ja hauduta kaikkein alimmalla lämmöllä tunti.
Poista kana liemestä ja irrota rintapalat. Laita loput kanasta takaisin liemeen, lisää lämpöä ja anna kuplia lempeästi vielä 15 minuuttia lisää. Ota noin litra lientä talteen ja jätä kana kattilaan kansi kiinni.
Pilko jäljelle jäänyt kevätsipuli ja puolita kurkku pituussuuntaan. Pilko erittäin ohuiksi siivuiksi.
Laita kananrinnat ennen tarjoilua takaisin liemeen ja kuumenna. Nosta lihat liemestä, siivuta ja aseta lautaselle. Sekoita soija ja seesamiöljy. Pirskota soija-seesamikastiketta ja kevätsipulia päälle.
Tarjoa kurkkuviipaleiden, chilikastikkeen ja riisin kera. Kanan keitinliemestä saat hienon keiton keittämällä lientä reippaasti kasaan.
Chilikastike:
Surauta kaikki ainekset sauvasekoittimella ja siirrä sopivaan astiaan.
Riisi:
Lämmitä pannulla voi ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutama minuutti jatkuvasti sekoitellen. Älä polta. Lisää riisi ja kääntele niin, että kaikki jyvät saavat pintaansa tasaisesti rasvaa. Lisää kanan keitinliemi ja suola. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
Laske lämpö kaikkein alimmalle asetukselle, peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia kypsäksi.
Nosta kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä kansi päällä vielä 10 minuuttia.
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen