Helppo intialainen voikana basmatiriisillä ja raita-kastikkeella
Intialaiseen ja nepalilaiseen keittiöön kuuluu aina lempeä mutta maukas Butter Chicken. Tämä Tuuli Lindgrenin laatima resepti on Suomen paras suikalekokki -kilpailun satoa. Huomio broileriruoan valmistusajassa myös kolmen tunnin marinointi.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
Marinadi:
2 dl täyteläinen maustamaton jogurtti
2 tl garam masala -mausteseos
1 tl kaneli
1 tl kurkuma
pala raastettua inkivääriä
2 kpl murskattu valkosipulinkynsi
1 limen mehu
ripaus merisuolaa
Lisäksi voi-kanakastikkeeseen:
3 dl täyteläinen maustamaton jogurtti
200 g paseerattu tomaatti
2 tl garam masala -mausteseos
2 tl chilijauhe
2 tl kurkuma
2 rkl voita
tuoretta korianteria
Raita-kastike:
2 dl täyteläinen maustamaton jogurtti
1/3 kurkku raastettuna
tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria
Riisi:
vettä
3 dl basmatiriisiä
ripaus kurkumaa
Resepti
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita fileesuikaleet marinadin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa kelmun alla vähintään 3 tuntia.
Tee raitakastike sekoittamalla ainekset keskenään ja jätä maustumaan jääkaappiin.
Kun broilerit ovat marinoituneetn, pyyhi ylimääräiset marinadit pois ja ruskista fileesuikaleet pannulla. Lisää joukkoon jogurtti, paseerattu tomaatti, garam masala, chilijauhe ja kurkuma ja anna hautua rauhassa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi voi kastikkeeseen ja anna sen sulaa.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla ja kurkumalla.
Kokoa annos ja koristele tuoreella korianterilla.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen