Inkiväärillä maustettua kanan sisäfileetä, thaidressing ja papaijasalaattia
Teemu Laurell haluaa tuoda pienen palan Thaimaan makumaailmaa kesäiseen ruokapöytään. Raikas papaijasalaatti saa makunsa kirpeästä thaityylisestä salaatinkastikkeesta. Valmista kastike ja leikkaa salaattiainekset ennen vieraiden saapumista, niin voit vain koota ne nopeasti samaan kulhoon ennen tarjoilua.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi hunaja 500 g
Thaidressing:
1dl limemehua
1dl rypsiöljyä
1dl kookosöljyä
1dl kalakastiketta
Papaijasalaatti:
2 papaijaa
1 punainen tuore chili
100g paahdettuja maapähkinöitä
20 kpl kirsikkatomaatteja
1/2 pnt kevätsipulia
korianteria koristeluun
Resepti
Ota sisäfileet huoneenlämpöön noin 30 min ennen kypsennystä. Grillaa sisäfileitä paistinpannulla tilkassa öljyä 5-10 min välillä käännellen.
Thaidressing:
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Papaijasalaatti:
Kuori papaija ja leikkaa tämän jälkeen siitä ohuita lastuja. Leikkaa lastut vielä pitkittäin niin, että saat papaijatikkuja. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja ruohosipuli paloiksi. Sekoita puolikkaat tomaatit sekä papaija. Lisää joukkoon siivutettu chili, yrtit sekä paahdetut maapähkinät. Mausta thaidressingillä ja tarkista maku.