Jambalaya
Jambalaya oli Suomessa kova juttu 1990-luvulla ja miksipä ei olisi vieläkin. Tämä ruoka on mainio myös kesällä grillin äärellä, jos grillausvarusteista sattuu löytymään suurehko muurinpohjapannu. Vaikka raaka-ainelista onkin melko pitkä, on jambalaya helppo valmistaa. Tärkeintä on muistaa sekoitella seosta kypsennyksen aikana ahkerasti.
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan fileesuikale American Creamy 270 g
1 pkt Kariniemen Kananpojan Grillimakkara 260 g
300 g jättikatkaravunpyrstöjä
4 dl risottoriisiä
1 varsisellerin varsi
1 sipuli
300 g kirsikkatomaatteja
1 tuore jalapeno
1 rkl tomaattipyreetä
7 dl kanalientä
1/2 ruukkua timjamia
1 tl cayennepippuria
2 tl savupaprikajauhetta
1 sitruunan mehu + raastettu kuori
1 ruukku lehtipersiljaa
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa
rouhittua mustapippuria
Resepti
Silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi varsiselleri ja jalapeno ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi makkarat puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Hienonna yrtit.
Paista kanasuikaleet ja makkaraviipaleet rypsiöljyssä kauniin värisiksi noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle sipuli, valkosipuli, tomaattipyree ja varsiselleri. Mausta seos cayennella ja savupaprikalla.
Lisää mukaan riisi ja kuullota, kunnes riisi alkaa näyttämään hieman läpikuultavalle. Lisää pannulle kirsikkatomaatit, timjami ja kanaliemi.
Anna jambalayan pulputtaa noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes riisi alkaa olemaan sopivan kypsää. Lisää mukaan ravunpyrstöt ja kypsennä muutaman minuutin ajan. Viimeistele jambalaya suolalla, rouhitulla mustapippurilla, jalapenolla, lehtipersiljalla ja sitruunan mehulla sekä kuorella.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon