Jambalaya

Jambalaya

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi varsiselleri ja jalapeno ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi makkarat puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Hienonna yrtit.
  • Paista kanasuikaleet ja makkaraviipaleet rypsiöljyssä kauniin värisiksi noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle sipuli, valkosipuli, tomaattipyree ja varsiselleri. Mausta seos cayennella ja savupaprikalla.
  • Lisää mukaan riisi ja kuullota, kunnes riisi alkaa näyttämään hieman läpikuultavalle. Lisää pannulle kirsikkatomaatit, timjami ja kanaliemi.
  • Anna jambalayan pulputtaa noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes riisi alkaa olemaan sopivan kypsää. Lisää mukaan ravunpyrstöt ja kypsennä muutaman minuutin ajan. Viimeistele jambalaya suolalla, rouhitulla mustapippurilla, jalapenolla, lehtipersiljalla ja sitruunan mehulla sekä kuorella.

Kokeile reseptejä