Kalkkuna uunissa Lähi-idän maustein
Lähi-idän mausteet sopivat mainiosti mehevälle kalkkunan rintafileelle. Tämän maistuvan reseptin on tehnyt Jotain Maukasta -blogin Mari Moilanen.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl Kariniemen Kalkkunan Filee maustamaton n. 1,1 kg
Marinadi:
½ dl sumakkia
2 rkl seesaminsiemeniä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl oreganoa
1 ½ tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
¼ tl mustapippuria myllystä
¾ dl sitruunamehua
½ dl vaahterasiirappia
½ dl omenaviinietikkaa
¼ dl balsamiviinietikkaa
Lisäksi:
½ ruukkua lehtipersiljaa
1–2 granaattiomenaa
kourallinen tummia viinirypäleitä
limettiä lohkoina
1–2 sydänsalaattia
Resepti
Pyyhi kalkkunan rinta kuivaksi. Laita isoon kulhoon marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Nosta liha kulhoon ja kääntele marinadissa. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
Laita kalkkuna uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Valele kalkkunaa vuokaan kertyneellä nesteellä muutaman kerran kypsentämisen aikana. Anna kalkkunan vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Viipaloi kalkkuna tarjoiluvadille. Hienonna päälle lehtipersilja. Koristele granaattiomenan siemenillä, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Tarjoa lisäksi sydänsalaattia.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon