Kalkkuna uunissa Lähi-idän maustein

Kalkkuna uunissa Lähi-idän maustein

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Lähi-idän mausteet sopivat mainiosti mehevälle kalkkunan rintafileelle. Tämän maistuvan reseptin on tehnyt Jotain Maukasta -blogin Mari Moilanen.

60 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kalkkunan Filee maustamaton n. 1,1 kg

 

Marinadi:

½ dl sumakkia
2 rkl seesaminsiemeniä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl oreganoa
1 ½ tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
¼ tl mustapippuria myllystä
¾ dl sitruunamehua
½ dl vaahterasiirappia
½ dl omenaviinietikkaa
¼ dl balsamiviinietikkaa

Lisäksi:

½ ruukkua lehtipersiljaa
1–2 granaattiomenaa
kourallinen tummia viinirypäleitä
limettiä lohkoina
1–2 sydänsalaattia


Resepti

Pyyhi kalkkunan rinta kuivaksi. Laita isoon kulhoon marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Nosta liha kulhoon ja kääntele marinadissa. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.

Laita kalkkuna uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Valele kalkkunaa vuokaan kertyneellä nesteellä muutaman kerran kypsentämisen aikana. Anna kalkkunan vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Viipaloi kalkkuna tarjoiluvadille. Hienonna päälle lehtipersilja. Koristele granaattiomenan siemenillä, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Tarjoa lisäksi sydänsalaattia.

 

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon