Kalkkunan grillilankku ja omena-fenkolislaw
Kalkkunan grillilankku on mainion monipuolinen raaka-aine. Se toimii grillissä kuin grillissä ja kokeilemisen arvoinen grillaustekniikka on avotulella loimuttaminen loimulohen tyyliin. Kesäinen ja raikas omena-fenkolislaw sopii erinomaisesti yleissalaatiksi kesän grillipöytään.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Grillilankku kalkkunasta n.600 g
Omena-fenkolislaw
1 fenkoli
100 g varhaiskaalia
2 kpl omenoita
2 dl tummia viinirypäleitä
1 ruukku sitruunamelissaa
½ ruukkua lehtipersiljaa
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl sokeriasuolaamustapippuria
Basilikajogurtti:
2 dl jogurttia (kreikkalainen)
1 kpl sitruunoita (kuori ja mehu)
1 ruukku basilikaa
1 tl sokeriasuolaamustapippuria
Resepti
Leikkaa fenkoli, kaali ja omena ohuiksi suikaleiksi ja viipaleiksi. Silppua mukaan sitruunamelissa sekä lehtipersilja. Puolita viinirypäleet. Yhdistä leikatut vihannekset ja mausta ne öljyllä, etikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Mausta jogurtti raastetulla sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää joukkoon hienoksi leikattu basilika. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Grillaa kalkkunan grillilankku melko kovalla lämmöllä molemmin puolin, kunnes saat pintaan kauniin grillivärin. Nosta lankku grillin yläritilälle kypsymään miedommalla lämmöllä noin 20 minuutiksi, kunnes liha on mehevän kypsää. Anna vetäytyä rauhassa.
Viipaloi grillilankku ja tarjoa omena-fenkolislaw’n ja basilikajogurtin kera.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon