Kalkkunan ranch-pihvi, hunajaglaseerattua bataattia ja salaattia

Kalkkunan ranch-pihvi, hunajaglaseerattua bataattia ja salaattia

icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kalkkunan jättipihvi sopii hyvin grilliin, vaikka nimensä mukaisesti jättimäinen onkin, kunhan on iso grilli. Hunajaglaseerattu ja grillattu bataatti sopii mainiosti granaattiomenavinegretillä maustettuun salaattiin.

45 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kalkkunan jättipihvi fileestä maustettu n. 600 g

1 bataatti
4 rkl juoksevaa hunajaa
2 kerää sydänsalaattia tai muuta vastaavaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Granaattiomenavinegretti:

1 granaattiomenan siemenet
3 rkl siiderietikkaa
2 rkl hunajaa
1 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa

Ranch-jogurtti:

200 g kreikkalaista jogurttia
1 pss ranch-dippikastikejauhetta


Resepti

Sekoita jogurtti ja dippikastikejauhe huolellisesti keskenään ja anna maustua ainakin kymmenen minuuttia. Sekoita granaattiomenavinegretin ainekset huolellisesti.

Viipaloi bataatti puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sipaise pintaan rypsiöljyä ja grillaa keskilämmöllä käännellen noin viisitoista minuuttia, kunnes bataattiviipaleet ovat pehmeitä. Sivele bataattien pintaan lopuksi hunajaa ja grillaa vielä hetki, kunnes hunaja karamellisoituu pintaan.
Grillaa kalkkunan fileepihvi kauniin väriseksi, noin 4 minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvi vielä grillin ylätasolle (miedolle lämmölle) noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes sisälämpö on 72 astetta. Sekoita salaatti, bataattiviipaleet ja vinegretti keskenään. Viipaloi kalkkunan fileepihvi ja bataattiviipaleet ja tarjoa ne salaatin ja ranch-jogurtin kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.