Kalkkunan ranch-pihvi, hunajaglaseerattua bataattia ja salaattia
Kalkkunan jättipihvi sopii hyvin grilliin, vaikka nimensä mukaisesti jättimäinen onkin, kunhan on iso grilli. Hunajaglaseerattu ja grillattu bataatti sopii mainiosti granaattiomenavinegretillä maustettuun salaattiin.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Iso fileepihvi Sitruuna & Pippuri oliiviöljy 500 g
1 bataatti
4 rkl juoksevaa hunajaa
2 kerää sydänsalaattia tai muuta vastaavaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Granaattiomenavinegretti:
1 granaattiomenan siemenet
3 rkl siiderietikkaa
2 rkl hunajaa
1 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
Ranch-jogurtti:
200 g kreikkalaista jogurttia
1 pss ranch-dippikastikejauhetta
Resepti
Sekoita jogurtti ja dippikastikejauhe huolellisesti keskenään ja anna maustua ainakin kymmenen minuuttia. Sekoita granaattiomenavinegretin ainekset huolellisesti.
Viipaloi bataatti puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sipaise pintaan rypsiöljyä ja grillaa keskilämmöllä käännellen noin viisitoista minuuttia, kunnes bataattiviipaleet ovat pehmeitä. Sivele bataattien pintaan lopuksi hunajaa ja grillaa vielä hetki, kunnes hunaja karamellisoituu pintaan.
Grillaa kalkkunan fileepihvi kauniin väriseksi, noin 4 minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvi vielä grillin ylätasolle (miedolle lämmölle) noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes sisälämpö on 72 astetta. Sekoita salaatti, bataattiviipaleet ja vinegretti keskenään. Viipaloi kalkkunan fileepihvi ja bataattiviipaleet ja tarjoa ne salaatin ja ranch-jogurtin kera.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon