Kana-bostonkakku

Kana-bostonkakku

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Korvapuustien kanssa sopii pieni suolainen, ja niin sopii myös korvapuustikakun. Luo bostonkakusta kanaleikkeleillä herkullinen vaihtoehto voileipäkakulle.

120 min

6 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g

200 g tuorejuustoa 

3 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
½ dl voita sulatettuna
2 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja 

1 kananmuna voiteluun
½ dl pähkinärouhetta


Resepti

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.

  2. Lisää suola, sokeri, voisula ja vähän yli puolet jauhoista.

  3. Alusta taikinaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen lisää loput jauhoista taikinaan pienissä erissä.

  4. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.

  5. Kaulitse taikina n.2 cm paksuksi levyksi ja levitä sen pinnalle tuorejuusto.

  6. Levitä pinnalle leikkeleviipaleet ja kääri taikina rullaksi.

  7. Leikkaa rullasta 3-4 cm paksuisia viipaleita ja asettele ne voideltuun kakkuvuokaan tai pannuun.

  8. Anna kohota liinan alla 30 min.

  9. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

  10. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

 

Kanaleikkeleistä taiot vaikka mitä! Katso lisää herkullisia leikkelereseptejä osoitteesta kariniemen.fi/leikkelehurmio.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia