Kana-bostonkakku
Korvapuustien kanssa sopii pieni suolainen, ja niin sopii myös korvapuustikakun. Luo bostonkakusta kanaleikkeleillä herkullinen vaihtoehto voileipäkakulle.
6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g
200 g tuorejuustoa
3 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
½ dl voita sulatettuna
2 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna voiteluun
½ dl pähkinärouhetta
Resepti
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
- Lisää suola, sokeri, voisula ja vähän yli puolet jauhoista.
- Alusta taikinaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen lisää loput jauhoista taikinaan pienissä erissä.
- Anna taikinan kohota 30 minuuttia.
- Kaulitse taikina n.2 cm paksuksi levyksi ja levitä sen pinnalle tuorejuusto.
- Levitä pinnalle leikkeleviipaleet ja kääri taikina rullaksi.
- Leikkaa rullasta 3-4 cm paksuisia viipaleita ja asettele ne voideltuun kakkuvuokaan tai pannuun.
- Anna kohota liinan alla 30 min.
- Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Kanaleikkeleistä taiot vaikka mitä! Katso lisää herkullisia leikkelereseptejä osoitteesta kariniemen.fi/leikkelehurmio.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia