Kana dal
Dal on intialainen linssimuhennos, joka on oleellinen osa paikallisten ruokavaliota. Kariniemen Kananpojan kaveriksi on nyt kehitetty maistuva, tomaattinen versio dalista. Terveelliset linssit tuovat monipuolisisuutta ruokavalioon!
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi hunaja 500 g
2 dl vihreitä linssejä
1 porkkana
2 kpl shalottisipulia
2 siivua HK Amerikan Pekoni®
1 kpl valkosipulinkynsi
4 kpl tomaattia
1 dl vettä
2 dl tomaattimehua
n. 4 dl lihalientä
2 rkl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
Resepti
Liota linssejä kylmässä vedessä vähintään kaksi tuntia. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi porkkana. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon, poista niistä sisus ja kuutioi. Hienonna pekoni siivuiksi ja kuullota se pannulla. Lisää mukaan öljy, linssit, sipulit, valkosipuli ja porkkana. Kuullota aineksia hetki ja lisää sitten joukkoon vesi, tomaattimehu ja tomaattikuutiot. Lisää lihalientä sen verran, että muhennos on kosteaa. Anna ruoan hautua noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta muhennos suolalla ja pippurilla. Kun dal on valmis, paista kananpojat pannulla öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kana ja dal perinteiseksi intialaiseksi ateriaksi.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen