Kana-gorgonzolapiirakka ja päärynäsalsa
Upea tarjottava illanistujaisiin valmistuu tämän piirakkareseptin avulla. Ruokaisa broileripiiras saa makutäydennystä jännittävästä päärynäsalsasta.
6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan fileesuikale maustamaton 400 g
piirakkavuoka tai irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 24 cm
Piirakkataikina:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
½ tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja (tai osa grahamjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g gorgonzolajuustoa
100 g purjoa
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 dl ranskankerma
1 kpl muna
suola
valkopippuria
muskottia
oliiviöljyä
Päärynäsalsa:
1 kpl kypsä päärynä
1/2 kpl punasipuli
2 kpl tomaattia
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
muutama tippa tabascoa
Resepti
Aloita taikinasta. Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita kylmä voi paloina joukkoon tai kaada juokseva margariini. Lisää maito. Laita jauhoja tarvittaessa lisää, jotta taikinasta tulee kiinteä ja tarttumaton. Painele puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Mausta suikaleet, suolalla ja valkopippurilla, ja paista ne pannulla kypsiksi. Leikkaa purjon valkoinen osa renkaiksi ja freesaa kypsäksi. Sekoita ranskankerma ja muna, ja mausta seos suolalla, valkopippurilla ja muskotilla. Kuutioi juusto. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita vuokaan. Kauli loput taikinasta piirakan kanneksi ja painele kannen reunat kiinni piirakan pohjaan. Voitele kansi kananmunalla ja painele pintaan reikiä haarukalla. Paista piirakkaa 150 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Tee viimeiseksi päärynäsalsa. Poista tomaatista kuori kalttaamalla. Halkaise se, poista siemenet ja kuutioi. Paahda pinjansiemenet ja hienonna punasipuli. Kuutio päärynä ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta salsa balsamicolla mausteilla ja oliiviöljyllä. Tarjoile lopputulos piirakan kera.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen