Kanaa Lähi-Idän tyyliin ja yrtti-couscousia
Lähi-idän tyyliin valmistettu kanapata on täynnä eksoottista makua. Kariniemen Kananpojan Isot fileesuikaleet pysyvät herkullisen mehevinä, vaikka pataa hauduttaisi hieman pidempäänkin. Lisukkeena tarjottava yrtti-couscous toimii mainiosti niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan fileesuikale maustamaton 400 g
kourallinen kivettömiä oliiveja
5 tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
5 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 pieni parsakaali nuppuina
3 rkl harissaa
4 tl ras el hanout -mausteseosta
1/2 ruukkua basilikaa hienonnettuna
2 rkl minttua hienonnettuna
½ l kanalientä
rypsiöljyä
suolaa
Yrtti-couscous:
2 dl couscousia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
4 rkl kuivattua aprikoosia kuutioituna
suolaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Resepti
Ruskista fileesuikaleet pienessä määrässä rypsiöljyä. Siirrä sivuun. Kuutioi tomaatit ja viipaloi valkosipulin kynnet sekä punasipuli. Lisää pannulle loraus oliiviöljyä ja freesaa tomaatit, oliivit, valkosipulit, punasipuli ja parsakaalin nuput kevyesti. Lisää pannulle harissa, tomaattipyree ja ras el hanout ja jatka hetki freesaamista. Lisää pannulle kanaliemi sekä yrtit ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Freesaa valkosipuli ja aprikoosi oliiviöljyssä. Lisää pannulle yrtit ja kypsä couscous. Mausta suolalla sekä sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella.
-
Laktoositon