Kanaa pikantilla maapähkinäkastikkeella
Tästä helposta aasialaisesta broilerireseptistä tekee kokeilemisen arvoisen sen tulinen ja täyteläinen maku. Resepti on Suomen paras suikalekokki -kilpailun satoa ja sen laatija Henrika Hirn.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
2 rkl maapähkinäöljyä
200 g kuorittuja maapähkinöitä
1 chilipalko
1 keltainen paprika suikaleina
Kastike:
250 ml kanalientä
1 rkl riisiviiniä
1 rkl soijakastiketta
2 tl ruskeaa sokeria
2 puristettua valkosipulin kynttä
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl kiinalaista riisiviinietikkaa
1 tl sesamöljyä
Resepti
Laita maapähkinäöljy kuumaan wokpannuun. Lisää sen jälkeen maapähkinät ja paista niitä kevyesti wokissa noin minuutin ajan. Poista pähkinät pannulta ja laita tilanne kananpojan suikaleet. Paista suikaleita noin kaksi minuuttia ja poista sitten nekin pannulta. Leikkaa chilipaljo renkaiksi ja lisää renkaat paprikasuikaleiden kanssa wokpannulla. Paista niitä noin minuutti ja poista pannulta. Hienonna puolet maapähkinöistä tehosekoittimessa. Voit lisätä murskaan hieman kanalientä.
Aloita kastikkeen tekeminen laittamalla wokpannuun kanaliemi, kiinalainen riisiviini, soijakastike, ruskea sokeri, puristetut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri ja riisiviinietikka. Kuumenna kastike kiehuttamatta. Lisää sen jälkeen maapähkinämassa sekä loput maapähkinä, broilersuikaleet, chili ja paprika. Ainekset sekoitetaan keskenään. Lisää vielä sesamöljy ja anna hautua noin minuutti. Tarjoile ruoka riisin kera.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen