Kanadobi
Kanaleikkeleistä taiot vaikka mitä! Jopa kanaisan version klassisesta aladobista. Pilko hunajapaahdetut fileet kuutioiksi ja hyydytä parin muun aineksen kera jääkaapissa. Näin syntyy ranskalainen lihahyytelö supisuomalaisesta kananpojasta.
6 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl hienonnettua timjamia
10 kpl (n. 20 g) liivatelehtiä
Resepti
Leikkaa hunajapaahdettu filee pieniksi kuutioiksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon liemikuutio ja timjami. Kiehauta liemi.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 min ja purista niistä vesi pois. Sekoita liivatelehdet kuumaan liemeen.
Laita leikkelekuutiot suorakaiteen muotoiseen vuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat ja kaada liemi päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin kanadobiin ei jää ilmakuplia.
Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä seuraavaan päivään.
Valele vuoan ulkoreunoja nopeasti kuumalla vedellä ja kumoa aladobi vadille.
Viipaloi terävällä veitsellä ja tarjoile valkoviinietikan kera.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon