Kanajauhelihapizza

Kanajauhelihapizza
Sydänmerkki

icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Paras pizza syntyy, kun valmistat pohjan ja tomaattikastikkeen itse. Herkullisen täytteen saat broilerin jauhelihasta, mozzarellasta ja kirsikkatomaateista. Mukaan tietysti myös sopivat mausteet ja lopuksi rucolaa kruunaamaan kokonaisuus!

70 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kalkkunan jauheliha 400 g


rypsiöljyä
1 sipuli suikaleina
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
pieni loraus Tabascoa tai muuta tulista kastiketta
100 g kirsikkatomaatteja
1 pallo (125 g) Bufalamozzarellaa
100 g juustoraastetta
rucolaa

Pohja:
2 dl vettä
12 g hiivaa (1/4 paketista)
1 tl sokeria
2 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Kastike:
1 tölkki (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sokeria
1-2 tl suolaa
mustapippuria, oreganoa ja basilikaa (tuoretta tai kuivattua)

 


Resepti

Pohja:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita vähitellen joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikinaa on helppo vaivata. Lisää loppuvaiheessa oliiviöljy. Anna taikinan kohota ja levätä n.1 h. 

Kastike:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen vähintään 30 min. Sekoita tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.

Täyte:
Ruskista kanajauheliha pannulla reilun ruskeaksi ja lisää joukkoon sipulikuutiot. Anna sipulin pehmetä hieman ja mausta seos suolalla, mustapippurilla ja Tabascolla.

Kaulitse pohja ohueksi ja siirrä se leivinpaperin päälle. Levitä tomaattikastiketta ohuelti pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Lisää pinnalle seuraavaksi kanajauheliha-sipuliseos, viipaloidut kirsikkatomaatit sekä pieniksi paloiksi revitty mozzarella.

Paista 250-asteisessa tai kuumemmassa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes pohja on rapea.

Lisää valmiin pizzan pinnalle vielä reilusti rucolaa.

Lisää kanajauhelihareseptejä löydät osoitteesta kariniemen.fi/jauheliha.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia