Kanakääretorttu
Miksi kääretortun pitäisi aina olla jälkiruoka? Suolainen broilerikäärö on maistuva vaihtoehto kahvipöytään. Tee itse sekä taikina että kanaisa täyte ja kanna ylpeänä tarjolle!
4-6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g
Taikina:
6 kpl kanamunia
2 dl kermaa
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl timjami
½ tl mustapippuria
Täyte:
2 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g tuorejuustoa
1 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
1 tl suola
1 kurkku lastuina
Resepti
Taikina:
Riko munien rakenne vispilällä ja sekoita joukkoon loput aineet.
Sekoita massa tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteissa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Täyte:
Vatkaa kermavaahto kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Jos vaahto löystyy, niin vatkaa uudestaan vaahdoksi.
Sekoita joukkoon suikaloitu leikkele ja mausta suolalla, sinapilla ja hunajalla.
Leikkaa pesty kurkku pitkittäin ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä tai vihannesleikkurilla.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja asettele päälle kurkkulastut.
Kääri tiiviiksi rullaksi ja anna tekeytyä tiukan kelmun sisällä jääkaapissa pari tuntia ennen viipalointia.
Kanaleikkeleistä taiot vaikka mitä! Katso lisää herkullisia leikkelereseptejä osoitteesta kariniemen.fi/leikkelehurmio.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia