Kanakääretorttu

Kanakääretorttu

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Miksi kääretortun pitäisi aina olla jälkiruoka? Suolainen broilerikäärö on maistuva vaihtoehto kahvipöytään. Tee itse sekä taikina että kanaisa täyte ja kanna ylpeänä tarjolle!

35 min

4-6 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

2 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g

Taikina:
6 kpl kanamunia
2 dl kermaa
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl timjami
½ tl mustapippuria

Täyte:
2 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g tuorejuustoa
1 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
1 tl suola
1 kurkku lastuina


Resepti

Taikina:
Riko munien rakenne vispilällä ja sekoita joukkoon loput aineet.
Sekoita massa tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteissa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Täyte:
Vatkaa kermavaahto kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Jos vaahto löystyy, niin vatkaa uudestaan vaahdoksi.
Sekoita joukkoon suikaloitu leikkele ja mausta suolalla, sinapilla ja hunajalla.
Leikkaa pesty kurkku pitkittäin ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä tai vihannesleikkurilla.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja asettele päälle kurkkulastut.
Kääri tiiviiksi rullaksi ja anna tekeytyä tiukan kelmun sisällä jääkaapissa pari tuntia ennen viipalointia.


Kanaleikkeleistä taiot vaikka mitä! Katso lisää herkullisia leikkelereseptejä osoitteesta kariniemen.fi/leikkelehurmio.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia