Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kanakopita

Kanakopita

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kanakopita on Välimerellisiä makuja täynnä oleva piirakka, mistä riittää isommallekin porukalle. Täydellinen yhdistelmä broileria, fetaa, pinaattia ja aurinkokuivattuja tomaatteja, eikä valmistaminenkaan ole vaikeaa. Tätä maistuvaa herkkua kelpaa tarjoilla monissa eri tilaisuuksissa.

60 min

8 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpojan Delisuikale fileetä, fetaa & pinaattia 400 g

6 levyä filotaikinaa
1 sipuli kuutioina
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna (säästä öljy)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kananmunaa
ø n. 22 cm irtopohjainen kakkuvuoka


Resepti

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista Kananpojan suikaleateria kuumalla pannulla omassa öljyssään. Lisää pannulle sipulikuutiot ja jatka sekoittelua pari minuuttia.

Nosta pannu liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Sekoita joukkoon kananmunat.

Avaa varovasti filotaikina rulla ja voitele yksi arkki tomaattien öljyllä. Laita taikinalevy kakkuvuokaan öljypuoli alaspäin. Toista sama muille taikinalevyille, ja asettele ne edellisen levyn päälle limittäin siten, että taikinaa jää roikkumaan reilusti vuoan reunojen yli.

Kaada kanatäyte vuokaan ja nostele taikinan reunat täytteen päälle nippuun. Nipistä taikina tiukasti yhteen kannen keskeltä ja voitele pinta vielä öljyllä.

Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.