Kanakopita
Kanakopita on Välimerellisiä makuja täynnä oleva piirakka, mistä riittää isommallekin porukalle. Täydellinen yhdistelmä broileria, fetaa, pinaattia ja aurinkokuivattuja tomaatteja, eikä valmistaminenkaan ole vaikeaa. Tätä maistuvaa herkkua kelpaa tarjoilla monissa eri tilaisuuksissa.
8 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli 450 g
6 levyä filotaikinaa
1 sipuli kuutioina
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna (säästä öljy)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kananmunaa
ø n. 22 cm irtopohjainen kakkuvuoka
Resepti
Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista Kananpojan fileesuikaleet kuumalla pannulla pinessä määrässä oliiviöljyä. Lisää pannulle sipulikuutiot ja jatka sekoittelua pari minuuttia.
Nosta pannu liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Sekoita joukkoon kananmunat.
Avaa varovasti filotaikina rulla ja voitele yksi arkki tomaattien öljyllä. Laita taikinalevy kakkuvuokaan öljypuoli alaspäin. Toista sama muille taikinalevyille, ja asettele ne edellisen levyn päälle limittäin siten, että taikinaa jää roikkumaan reilusti vuoan reunojen yli.
Kaada kanatäyte vuokaan ja nostele taikinan reunat täytteen päälle nippuun. Nipistä taikina tiukasti yhteen kannen keskeltä ja voitele pinta vielä öljyllä.
Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Anna piirakan levätä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.