Kanakrepit

Kanakrepit

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Oletko kokeillut Kananpojan jauhelihaa? Vähärasvainen jauheliha on mainio koko perheelle ja kuntoilijallekin sopiva tuote. Saat siitä herkullista maustamalla rohkeasti erilaisilla maustekastikkeilla. Mehevät kanakrepit maistuvat lounaana ja illanistujaisissa. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

40 min

6 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g

2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
100 g arrabbiata-pestoa
100 g tuorejuustoa tai smetanaa
100 g fetajuustoa

Lisäksi:

100 g värikkäitä pikkutomaatteja
tuoretta oreganoa

Lettutaikina:
6-7 räiskälettä

5 dl maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Paistamiseen:

nokare voita tai rypsiöljyä


Resepti

Aloita valmistamalla lettutaikina. Laita maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola, vehnäjauhot ja rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan seistä hetki. Paista kuumalla pannulla isoiksi letuiksi molemmin puolin.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää valkosipulinkynnet. Kääntele hetki. Lisää Kananpojan jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja lisää arrabbiata-pesto. Lisää tuorejuustoa tai smetanaa ja kuumenna. Murenna joukkoon fetajuustoa. Täytä letut kanatäytteellä. Puolita seuraksi pikkutomaatteja ja koristele tuoreella oreganolla.